Замінять звичайні: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт смачних оладок із капусти на кефірі
Колишня зірка кулінарного проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити простий, але смачний і ситний перекус разом із капустою. Такі оладки, вважає кулінар, можуть замінити й звичайні.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна: 700 г
- Кефір: 250 мл
- Яйця: 2 шт.
- Борошно пшеничне: 200 г
- Сіль: щіпка
- Сода: 1/2 ч. л.
Інструкції:
Ретельно помийте капусту і дрібно нашаткуйте її, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. У мисці змішайте пшеничне борошно, щіпку солі та 1/2 чайної ложки соди.
Додайте кефір та яйця в суху суміш. Ретельно перемішайте до отримання однорідної консистенції.
"Майстер Шеф" Глинська додає, до готового тіста додайте дрібно нашатковану капусту.
Добре перемішайте, щоб|аби| капуста рівномірно розподілилася по тісту. Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні.
Викладіть ложкою невеликі порції тесту на сковороду, формуючи оладки.
Смажте оладки з обох боків до золотистої скоринки, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, розповідає "Майстер Шеф" Глинська.
Готові капустяні оладки викладайте на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії. Ви можете подавати оладки разом зі сметаною після того, як вони трохи охолонуть.