Замінить будь-який майонез: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт домашньої заправки із простих продуктів
Суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом простої та смачної медово-лимонної заправки для салатів, яка підходить практично до всіх видів салатів. Також шеф дав рецепт свого улюбленого салату із цією заправкою.
Інгредієнти для медово-лимонної заправки
- Лимонний сік - 35 г (2 повні столові ложки)
- Мед – 30 г (1 повна ложка)
- Гірчиця ніжна – 20 г (1 ст.л.)
- Оливкова олія – 70-80 г (приблизно 5 ложок)
- Сіль (краще морську) - 2 щіпки
У мисці змішати лимонний сік із гірчицею, медом та сіллю. Якщо мед густий, потрібно активно вимішувати віночком, щоб він розчинився, радить "Мастер Шеф" Ярославський.
Поступово, тонким цівком, додавати оливкову олію, продовжуючи перемішувати.
"Майстер Шеф" Ярославський зауважив, отримана заправка матиме досить пікантний смак із кислинкою, треба це враховувати.
Інгредієнти для салату
- Лосось слабосолона - 70 г
- Оливки Каламата — 30 г
- Сир Філадельфія – 40 г
- Листя салату – 40-50 г
- Медово-лимонне заправлення – 35 г
- (за бажанням) Томати черрі
Нарізати слабосолоний лосось на шматочки, додає "Мастер Шеф" Ярославський. Оливки Каламата розрізати навпіл.
Сир Філадельфія нарізати кубиками. Викласти листя салату на тарілку, додати лосось, оливки та сир.
Полити салат медово-лимонною заправкою. За бажанням додати нарізані томати чері.