Замінить і обід, і вечерю: "Мастер Шеф" Глинська здивувала рецептом солоного кексу з куркою
Колишня зірка проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася простим варіантом легкого перекушування - солоного кексу. Він готується не з солодощами, а з грибами та куркою, що робить його таким пікантним.
Інгредієнти:
- кабачок — 1 шт.
- цибуля - 1 великий
- печериці - 200 г
- куряче філе - 400 г
- яйця - 4 шт.
- сметана 10% - 200 г
- сіль та перець - за смаком
- борошно - 120 г
- розпушувач - 8 г
- олія для смаження
- вершкове масло для змащення форми
Приготування:
Наріжте цибулю, кабачок, гриби та куряче філе невеликими шматочками. Розігрійте сковороду з олією. Обсмажте цибулю та гриби до золотистого кольору, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Додайте курку та кабачок, приправте сіллю та перцем. Смажте ще приблизно 5 хвилин. Відкладіть начинку, щоб вона трохи охолола, і злийте зайву рідину.
Змішайте яйця та сметану до однорідності. Додайте борошно, розпушувач та сіль, знову вимішайте до однорідності. Змішайте готове тісто з охолодженою начинкою.
"Мастер Шеф" Глинська додає, далі візьміть форму розміром 24х24 см. Застеліть дно форми пергаментом, а бортики змастіть вершковим маслом.
Поступово викладіть суміш для кексу в підготовлену форму. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин, радить "Мастер Шеф" Глинська.