Замість червоної риби: шеф-кухар дала рецепт ідеальної слабосоленої скумбрії
Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями простим рецептом пряної слабосоленої скумбрії, яка виходить неймовірно смачною та апетитною.
"Обожнюю слабосолену рибу, а це варіант ну просто шикарний. Риба виходить дуже смачна, пікантна і гарно виглядає", – радить шеф-кухар.
Для приготування пряної слабосоленої скумбрії нам знадобиться:
- скумбрія (сира) - 1 шт.
- сіль - 1 ч.л.
- цукор - 0,5 ч.л.
- перець чорний мелений - дрібка
- коріандр мелений - пів чайної ложки
- часник - 2-3 зубчики
- можна додати трішки паприки для кольору
Спершу чистимо скумбрію: вірдрізаємо голову, хвіст, плавники, видаляємо нутрощі та розбираємо рибу на філе. Видаляємо з філе кісточки.
Для маринаду просто змішуємо сіль, цукор, мелений чорний перець, коріандр, натертий часник, паприку та змащуємо цією сумішшю філе скумбрії.
Філе складаємо одне до одного шкіркою назовні, щільно загортаємо в харчову плівку в рулет, як на відео. Відправляємо скумбрію маринуватися в холодильник від 6 до 12 годин. Після цього рибу потрібно заморозити, тож відправляємо її мінімум на 6 годин у морозилку.
Перед подачею дістаємо скумбрію з морозилку, даємо трішки відігрітися (приблизно 20 хвилин) і тонко нарізаємо. Подавати таку слабосолену рибку треба трішки підмороженою.
"В середину ще можна додати зелені, так рулет буде виглядати ще естетичніше", – додала шеф-кухар.