Замість моркви по-корейськи: кулінар дала блискучий рецепт закуски з пекінської капусти
Рецептом пекінської капусти по-корейськи, яка дійсно виходить дуже смачною і апетитною, поділилася фудблогерка і авторка кулінарної сторінки «Tasty Storiesua».
«Кімчі. Побачила в магазині кімчі консервоване і вирішила приготувати вдома.
Для тих, хто полюбляє корейську моркву і подібні продукти - спробуйте кімчі», - розповіла фудблогерка.
Пекінська капуста по-корейськи готується у два етапи. Перший етап - настоювання у розсолі 6-9 годин.
Другий етап - настоювання в маринаді 3 доби.
Інгредієнти для приготування пекінської капусти по-корейськи (кімчі) необхідні наступні: Пекінська капуста - 1 шт., Часник - 6 великих зубчиків, Морква - 2 шт., Цибуля - 1 шт., Перець солодкий - 1 маленький, Перець чилі – половинка, Паприка - 4 ст.л, Копчена паприка - 1 ч.л, Сіль - 100 г, Цукор - 1 ч.л, Соєвий соус - 100 мл, Кунжут - 1 ч.л., Вода - 2 л.
Хід приготування пекінської капусти по-корейськи наступний. Спочатку необхідно приготувати розсіл.
Крок перший - воду закип’ятити та засипати сіль, перемішати, щоб сіль розчинилася.
Залишаємо, щоб охололо.
Пекінську капусту ріжемо на 4 частини, а потім заливаємо розсолом на 6-9 годин та ставимо під прес.
Готуємо маринад. Для цього моркву натираємо, цибулю ріжемо тонкими півкільцями, солодкий перець ріжемо тоненько.
Часник вичавлюємо, а перець чилі ріжемо тоненькими кільцями.
«Все з’єднуємо і додаємо паприку, соєвий соус, цукор», - розповіла кулінар про хід приготування маринаду для пекінської капусти по-корейськи.
Через 9 годин настоювання пекінської капусти у розсолі її необхідно відцідити і кожен листочок змастити маринадом.
Зверху посипаємо кунжуто і ставимо пекінську капусту під прес на три доби в холодильник. Можна замотати у харчову плівку.
У коментарях до рецепту, підписники фудблогерки підкреслюють, що пекінська капуста виходить дуже смачною, а на вигляд неймовірно апетитною.
«Обожнюю, уже роблю другий засол, але я ще варю рисовий клейстер і блендерю грушу з часником»,
«Боже, як гарно»,
«Це просто вау!»,
«Дуже апетитно».
Пекінська капуста, також відома як китайська капуста або бок-чой, є популярним інгредієнтом в азіатській кухні.
Ось декілька популярних блюд з використанням цієї капусти:
Бок-чой на пару або варений бок-чой: Простий спосіб приготування бок-чою - це просто його варіння або готування на пару. Після цього він може бути политий соусом з соєвого соусу та часнику або приправлений іншими азіатськими соусами.
Бок-чой на смаження з часником і імбиром: Бок-чой можна смажити на сковороді з нарізаним часником і тонко нарізаним імбиром. Це додасть аромату і глибини смаку цій страві.
Бок-чой с кунжутним насінням: Бок-чой можна обсмажити з кунжутним насінням для додання хрусткості і аромату. Страву можна приправити соусом на основі соєвого соусу, меду та рисового оцту.
Салат з пекінської капусти: Пекінська капуста також чудово підходить для приготування салатів. Вона може бути поєднана з іншими овочами, такими як морква, огірок, перець, а також з додаванням горіхів, сирів або дрібно нарізаних фруктів.
Бок-чой у супах і рагу: Бок-чой можна також додавати до азіатських супів, рагу або варених страв для додання хрусткості і текстури, а також для його характерного смаку.
Швидка і хрустка маринована пекінська капуста: рецепт - те, що треба.
Крабовий салат із пекінською капустою - бюджетний рецепт, який ніколи не підведе.
Супер салат з пекінської капусти за 5 хвилин - ідеальний та легкий рецепт.