Замість набридлих закусок: оригінальний рецепт страви з картоплі з перцем
В Інстаграм food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood розповів, як зробити смачну страву, прямо як у Сицилії, використавши солодкі перці та картоплю.
Це відмінний варіант для сімейного застілля в обід, так як страва не надто важка і її можна подавати з іншими закусками.
Інгредієнти:
- 300 г картоплі, нарізаної кубиками;
- 3-4 солодкі перці, нарізані смужками;
- 2 цибулини, нарізані півкільцями;
- 60 мл оливкової олії;
- Сіль та чорний перець за смаком;
- Листя базиліка для аромату;
- 1 банка томатів пілати або 1 склянку тертих томатів.
Приготування:
У сковороді розігрійте 2 ст. оливкової олії та обсмажте цибулю. Перекладіть його в окрему миску. У тій самій сковороді розігрійте ще 2 ст. олії та обсмажуйте смужки перцю, поки вони не стануть м'якими. Перекладіть їх до цибулі.
Масло, що залишилося, розігрійте в сковороді і обсмажуйте картоплю до золотистої скоринки. Додайте до картоплі обсмажену цибулю, перці, сіль, чорний перець, листя базиліка та томати. Перемішайте.
Накрийте кришкою і гасіть на середньому вогні близько 10 хвилин, щоб усі аромати з'єдналися. Готове частування можна подавати як самостійну страву або як гарнір. За бажанням додайте сир для кремової текстури.