Замість шарлотки: рецепт легкого яблучного пирога з великою кількістю начинки
Кулінарна блогерка Юлія Сенич у себе в Instagram показала, як приготувати смачний і запашний яблучний хлібчик, який майже повністю складається з начинки.
"Хлібець виходить вологий і дуже запашний! Для тих, хто полюбляє «суху» випічку, по типу печива - не печіть, або додавайте більше борошна, але то вже вийде кекс)", – пояснила кулінар.
Для цього рецепту нам знадобляться такі інгредієнти:
- яблука ~ 800 г
- яйця - 3 шт.
- борошно - 70 г
- молоко (кімнатної температури) - 100 г
- вершкове масло або олія - 20 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- цукор - 50-70 г (за смаком)
- ванільний цукор або кориця для аромату
- + трішки вершкового масла на верх кексу
Яйця міксером чи віничком збиваємо до пишної піни. Додаємо молоко, розтоплене вершкове масло чи олію та перемішуємо. Додаємо цукор, просіяне борошно, розпушувач, ванільний цукор чи корицю та перемішуємо до однорідності.
Яблука нарізаємо на тоненькі слайси, за бажанням чистимо їх від шкірки.
Форму застеляємо пергаментом і змащуємо олією. Слайси яблук викладаємо в форму шарами, поливаючи кожен невеликою кількістю тіста. Зверху додаємо кілька маленьких шматочків вершкового масла та присипаємо хлібчик корицею чи ванільним цукром.
Випікати такий яблучний хліб треба в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 35-45 хвилин. Готовий пиріг за бажанням посипаємо цукровою пудрою.