Замість цукерок: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту з гарбуза
Суперфіналістка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати смачний, корисний і яскравий мармелад із гарбуза.
Гарбуз надає мармеладу природної солодкості та ніжної текстури. Ці солодощі сподобаються навіть тим, хто не любить гарбуз.
Щоб приготувати смачний мармелад із гарбуза, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- гарбуз – 500 г
- сік половинки лимона
- цукор – 100 г (або 75 г сиропу агави)
- агар-агар – 7 г
Гарбуз "Мастер Шеф" Ольга Рябенко чистить від шкірки, видаляє насіння та нарізає на невеликі шматочки.
Для приготування мармеладу гарбуз можна або запекти в духовці до готовності, або, як зірка "Мастер Шеф", залити водою та відварити. Якщо варили, то зливаємо з готового гарбуза всю воду.
Відправляємо готовий гарбуз у чашу блендера, додаємо сік половинки лимона, а також цукор або сироп агави, перебиваємо все до однорідності.
Гарбузову масу переливаємо в сотейник і ставимо на вогонь, додаємо агар-агар і проварюємо суміш приблизно чотири хвилини. Готову суміш "Мастер Шеф" Ольга Рябенко розливає в фігурні силіконові формочки або просто в будь-який посуд, змащений олією.
Відправляємо гарбузовий мармелад у холодильник до застигання. Якщо готували в звичайному посуді, то нарізаємо мармелад на шматочки і можна насолоджуватися.