Замість вареників і пельменів: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт простої та смачної італійської страви

Замість вареників і пельменів: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт простої та смачної італійської страви

Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський разом зі своєю мамою, яка тривалий час жила в Італії, показав, як приготувати равіолі – італійський аналог вареників чи пельменів.

Для тіста нам знадобиться лише два інгредієнти:

  • борошно - 170 г
  • яйця - 1 ціле велике + 3 жовтки

Для начинки "Мастер Шеф" Володимир Ярославський вирішив узяти:

  • рікота - 250 г
  • моцарела - 125 г
  • пармезан - 30 г
  • сіль і мускатний горіх

Начинку можна робити будь-яку, наприклад, рагу з курки чи шпинат із сиром і смаженою цибулькою. Головне, щоб вона була вже готовою, а не сире мʼясо.

Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський добре розмішує яйце з жовтками, далі додає просіяне борошно та замішує тісто. Загортаємо тісто в харчову плівку та лишаємо на 30 хвилин у холодному місці.

Щоб приготувати начинку "Мастер Шеф" Володимир Ярославський просто розтер виделкою моцарелу з рикотою, додав тертий пармезан, трішки мускатного горіха та сіль на смак.

Охолоджене тісто дуже тонко розкатуємо, за необхідності підпилюючи робочу поверхню борошном. Розкачане тісто ділимо на дві рівні частини. На один пласт тіста викладаємо начинку, як на відео, накриваємо другою половиною тіста та формуємо равіолі.

Варити равіолі треба у підсоленій воді, що кипить, протягом 2-3 хв. – куточки тіста мають стати мʼякими.

Для соусу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський на пательні розтоплює 30-40 г вершкового масла та додає 2 ст.л. води, в якій варяться равіолі (доводити суміш до кипіння не потрібно). Викладаємо на пательню равіолі та трішки тушкуємо їх (до хвилини). Для аромату можна додати листочки шавлії, як це роблять в Італії.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Які сидерати посіяти в теплиці восени: відновлять родючість ґрунту

Ніжні бендерики з м'ясом: ідеальний рецепт для сімейної вечері

Коли та як краще обрізати плодові дерева у жовтні: поради садівників

Повернення коштів за газ: всі нюанси, які потрібно знати кожному українцю

Королева мечів і Туз мечів: тарологиня розповіла, чи буде Україна в НАТО

Їй було 13, а вона на 25 років старша: шкільна вчителька одружилася зі своєю "зразковою" ученицею

Як виростити на підвіконні розмарин: найпростіший метод від господинь

Боєць "Азову" розкритикував українців за недостатню мобілізацію

Рецепт домашніх цукерок із горіхами від переможниці "Мастер Шеф": краще за магазинні

Ох Заливако і проморгав: переможниця шоу "Холостяк" перетворилася на жінку-вамп

Доктор Комаровський розповів, чи небезпечно сидіти на холодному: на що слід звернути увагу

Концерти, спортзали, ресторани: облав ТЦК на ухилянтів побільшає

Армія рф застосовує нову тактику на Вугледарському напрямку: військовий експерт розповів про небезпеку прориву окупантів

Цитрусові розорять гаманці: "осінні" ціни на апельсини, мандарини та лимони

В Україні дорожчає базовий овоч: ціна підвищилася на 33%