Замість звичайних голубців: "Мастер Шеф" Литвинова дала простий рецепт капустяного пирога
На цей раз зірка "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати голубець-пиріг без складного приготування капусти та її скручування після.
Інгредієнти:
- 700 г капусти (1 шт)
- 200 г моркви
- 200 г цибулі
- 50 г рису
- 500 г фаршу (свинина, яловичина чи суміш)
- 1 ч. л. сухого часнику
- 1,5 год. л. рік
- 1 год. л. коріандр
- 100 г сметани
- 2 зубчики часнику
- 0,5 год. л. рік
- 200 г томатного соусу
Приготування:
Заберіть у капусти качан, капусту розріжте на кілька частин і відваріть у киплячій воді. Після цього обережно відокремте листя і дайте їм охолонути. Рис відваріть до напівготовності, розповіла "Мастер Шеф" Литвинова.
Моркву та цибулю наріжте дрібним кубиком і обсмажте на сковороді. "Мастер Шеф" Литвинова помітила, далі краще змішати у мисці фарш, відварений рис, обсмажену моркву та цибулю, сухий часник, сіль та коріандр. Після цього вже можна приступати до другого етапу.
У змащену олією форму викладіть шар капустяного листя, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. На капусту викладіть шар начинки. Повторіть шари, завершуючи капустяним листям.
У невеликій мисці змішайте сметану, подрібнені часник та сіль. Додати томатний соус і ретельно перемішайте. Полийте соусом пиріг і накрийте форму фольгою. Запікайте в духовці до 180°C близько 1 години.