Замість звичайного торта: "Мастер Шеф" Клопотенко показав простий рецепт оригінального десерту

Замість звичайного торта: "Мастер Шеф" Клопотенко показав простий рецепт оригінального десерту

Цього разу на своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф"Євген Клопотенко показав, як приготувати маленькі тортики з булочок бріош із заварним кремом і ягодами. Рецепт дуже простий, а десерт виходить неймовірно смачним і оригінальним.

Для булочок "Мастер Шеф" Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:

  • 120 мл молока
  • 25 г живих дріжджів
  • 100 г цукру
  • 6 яєць (кімнатної температури)
  • 180 г розмʼякшеного вершкового масла жирністю 82%
  • 600 г борошна
  • 1/2 ч. л. солі
  • + жовток для змащення

Для крему:

  • 500 мл молока
  • 4 ст. л. борошна
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла

Також нам знадобляться будь-які ягоди (малина, ожина, лохина).

До теплого молока "Мастер Шеф" Євген Клопотенко додає дріжджі, цукор та перемішує. Після цього додаємо яйця, розмʼякшене вершкове масло та знову перемішуємо. У кінці додаємо борошно та трішки солі, замішуємо тісто, накриваємо миску харчовою плівкою та лишаємо підходити - на 1 годину за кімнатної температури.

Далі "Мастер Шеф" Клопотенко обминає тісто та ставить його в холодильник ще на 2 години мінімум. З тіста формуємо 12 булочок, викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, змащуємо жовтком та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Щоб приготувати заварний крем, "Мастер Шеф" Євген Клопотенко змішує молоко, борошно, цукор і ванільний цукор, ставить суміш на вогонь і варить до загустіння. Після цього знімаємо масу з плити, додаємо яйцк, вершкове масло та швидко все перемішуємо.

Коли булочки охолонуть, розрізаємо їх упоперек, на нижню частину викладаємо ягоди, заливаємо кремом, накриваємо верхньою частиною булочки, а зверху знову щедро поливаємо кремом і прикрашаємо тортики ягодами.

Як не плакати при нарізанні цибулі - Євген Клопотенко видав свій лайфхак.

Незвичайна страва з гречкою - Євген Клопотенко розкрив оригінальний рецепт пирога.

Євген Клопотенко також показав, як смачно приготувати рибу.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ