Замість звичайного торта: "Мастер Шеф" Клопотенко показав простий рецепт оригінального десерту

Замість звичайного торта: "Мастер Шеф" Клопотенко показав простий рецепт оригінального десерту

Цього разу на своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф"Євген Клопотенко показав, як приготувати маленькі тортики з булочок бріош із заварним кремом і ягодами. Рецепт дуже простий, а десерт виходить неймовірно смачним і оригінальним.

Для булочок "Мастер Шеф" Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:

  • 120 мл молока
  • 25 г живих дріжджів
  • 100 г цукру
  • 6 яєць (кімнатної температури)
  • 180 г розмʼякшеного вершкового масла жирністю 82%
  • 600 г борошна
  • 1/2 ч. л. солі
  • + жовток для змащення

Для крему:

  • 500 мл молока
  • 4 ст. л. борошна
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла

Також нам знадобляться будь-які ягоди (малина, ожина, лохина).

До теплого молока "Мастер Шеф" Євген Клопотенко додає дріжджі, цукор та перемішує. Після цього додаємо яйця, розмʼякшене вершкове масло та знову перемішуємо. У кінці додаємо борошно та трішки солі, замішуємо тісто, накриваємо миску харчовою плівкою та лишаємо підходити - на 1 годину за кімнатної температури.

Далі "Мастер Шеф" Клопотенко обминає тісто та ставить його в холодильник ще на 2 години мінімум. З тіста формуємо 12 булочок, викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, змащуємо жовтком та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Щоб приготувати заварний крем, "Мастер Шеф" Євген Клопотенко змішує молоко, борошно, цукор і ванільний цукор, ставить суміш на вогонь і варить до загустіння. Після цього знімаємо масу з плити, додаємо яйцк, вершкове масло та швидко все перемішуємо.

Коли булочки охолонуть, розрізаємо їх упоперек, на нижню частину викладаємо ягоди, заливаємо кремом, накриваємо верхньою частиною булочки, а зверху знову щедро поливаємо кремом і прикрашаємо тортики ягодами.

Як не плакати при нарізанні цибулі - Євген Клопотенко видав свій лайфхак.

Незвичайна страва з гречкою - Євген Клопотенко розкрив оригінальний рецепт пирога.

Євген Клопотенко також показав, як смачно приготувати рибу.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Українцям дали прогноз закінчення війни: минулий не справдився

Рецепт панкейків від "Майстер Шефа" Клопотенко: секретні інгредієнти додадуть особливого смаку

Як виростити апельсин вдома на підвіконні: найпростіший метод

Простий рецепт кексу "Зебра": десерт, який сподобається дорослим і дітям

Як покращити зір без операції: експерти назвали вітаміни, які потрібно пити

Чому помилки — це шлях до успіху: мозок можна натренувати, як м'язи

Тарологиня Олена Бюн розповіла, чи готовий Захід запросити Україну до НАТО: «Тут карти кажуть, що…»

Покаталася на човні і залишилася без попи: дівчина тепер не зможе жити без калоприймача

Північнокорейські солдати на фронті: чим може відповісти ЄС і чи будуть війська НАТО в Україні

Контролер навідуватиметься частіше: в Україні посилять перевірки електролічильників

Рецепт шоколадних млинців від судді "Мастер Шеф" Мартиновської: тонкі та дуже смачні

Стояли, чекали і занудьгували: дівчина знайшла чим зайняти свій рот із чоловіком у черзі

"Непросте випробування": військовий експерт розповів про те, як армія РФ штурмує Харківщину і які шанси на успіх у оккупантів

Перші снігопади: українці попередили про погоду

Михайло Шейтельман заявив, що солдати КНДР на війні в Україні – це не відчай кремля, а виклик для США