Замість звичайної яєчні чи омлету: кулінар дала рецепт смачнющого сніданку з яєць
Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти", фудблогерка Тетяна Юшина показала, як приготувати Uova Al Pomodoro - яєчню з помідорами по-італійськи.
"Це дуже смачно! Дуже! Раджу обовʼязково спробувати! Тим паче, що саме зараз сезон смачних помідорів)", – наголосила кулінар.
Для приготування італійської яєчні з помідорами нам знадобляться такі інгредієнти:
- стиглі помідори - 3 шт.
- часник - 1 зуб.
- тертий твердий сир (пармезан) - 1-2 ст.л.
- яйця - 2-3 шт.
- сіль і перець - за смаком
- жменя листя базиліку чи орегано
- оливкова олія
Помідори треба очистити від шкірки. Для цього Тетяна Юшина робить на них надрізи хрест-навхрест, заливає окропом, а через кілька хвилин знімає шкірку. Очищені томати нарізаємо кубиками.
На розігріту пательню з невеликою кількістю оливкової олії викладаємо помідори та тушкуємо їх на невеликому вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи.
Після цього додаємо дрібно нарізаний часник, подрібнений базилік чи орегано та тертий сир, перемішуємо все.
Робимо 2-3 виїмки для яєць, залежно від того, скільки штук ви вирішили взяти. Вибиваємо яйця, підсолюємо їх, накриваємо кришкою та готуємо: якщо любите рідкі жовтки, то 2-3 хвилини, а якщо повністю готовий, то приблизно 5-7 хвилин.
Подавати яєчню з помідорами по-італійськи треба на підсмаженому хлібі.
"Ах, як це смачно!", – додала кулінар.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.