Запіканка з гарбузом та сиром: смачне та корисне частування від "Мастер Шефа"
Цього разу у себе в Instagram шеф-кухар та ресторатор, суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, як зробити смачний гарбузовий пиріг із сиром.
Ця страва поєднує теплий осінній смак і корисні інгредієнти, тому добре підходить для холодної погоди.
Інгредієнти:
- 350 г домашнього сиру (9% жирності)
- 90 г цукру
- 35 г манної крупи
- 300 г тыквенного пюре (густого, не водянистого)
- 70 г вершків 30% (можна замінити сметаною)
- 2 великі яйця
- 100 г родзинок або будь-яких в'ялених фруктів (за бажанням)
Приготування:
У великій мисці змішайте всі інгредієнти і дайте суміші постояти 30 хвилин, щоб набухла манна крупа. Перебийте суміш блендером до однорідної кремоподібної маси. Це надасть страві гладкої форми, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Додайте щіпку кориці та цедру цитрусових для аромату. Цедра чудово поєднується з гарбузом.
"Мастер Шеф" Ярославський додає, далі викладете пергамент у форму для запікання, змастіть його вершковим маслом та посипте сухарями. Якщо не використовуєте пергамент, просто змастіть та посипте форму.
Вилийте тісто у форму та розрівняйте. Випікайте при 190°C близько 30 хвилин, поки середина не підніметься і стане пружною. Остудіть готову запіканку, а потім наріжте та подавайте теплою зі сметаною чи варенням, розповідає "Мастер Шеф" Ярославський.