Зарядіться вітамінами: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт капустяної запіканки з сиром
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала приготувати смачну та ніжну запіканку з капустою для всієї родини, зауважуючи, що такий варіант страви дуже корисний, оскільки буде багатий на вітаміни.
Інгредієнти:
- 1 середня качан капусти
- 200 гр бекону, нарізаного
- 1 пучок зеленої цибулі, нарізаної
- 3 яйця
- 200 мл сметани
- 2 ст. ложки розпушувача (можна використовувати розпушувач для тіста або соду)
- 3 ст. ложки муки
- Сіль та перець за смаком
- 150 гр моцарелли, натертої
Інструкції:
Підготовка капусти:
Наріжте капусту і помістіть її у велику миску, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Посоліть капусту і помасажуйте її руками доти, доки вона не стане м'якою. Залишіть капусту осторонь.
Приготування начинки:
Наріжте бекон та зелену цибулю. "Мастер Шеф" Литвинова далі радить, додайте нарізаний бекон і зелену цибулю до капусти і ретельно перемішайте.
Приготування заливки:
У маленькій мисці змішайте яйця, сметану, розпушувач та борошно. Посоліть і поперчіть до смаку.
Збір запіканки:
Змішайте капусту з беконом та зеленою цибулею із заливкою та перемішайте, щоб усі інгредієнти були рівномірно покриті. Перекладіть суміш у жароміцну форму.
Завершення:
Натріть моцареллу зверху рівномірним шаром.
Покрийте форму пергаментом або фольгою, щоб запобігти пересиханню капусти під час запікання, радить "Мастер Шеф" Литвинова. Попередньо розігрійте духовку до 160 градусів.
Запікайте запіканку в розігрітій духовці при 160 градусах Цельсія протягом приблизно 1 години, або поки верх не стане золотистим і хрустким.