Завжди робіть це, перш ніж варити рис: як правильно промивати крупу
Ми добре знаємо про те, щоб рис вийшов розсипчастим та смачним, його обов'язково потрібно ретельно промивати перед приготуванням.
Це зазвичай займає багато нашого часу, адже воду потрібно міняти кілька разів – доки вона не стане прозорою.
Однак у такий спосіб ви не тільки позбудетеся пилу та дрібного сміття, але й видаліть надлишки крохмалю.
Таку процедуру важко назвати приємною, адже використовувати слід виключно холодну воду, через що руки поступово німіють від холоду.
Тому кмітливі господині винайшли інший, набагато простіший і зручніший спосіб.
Для його здійснення вам знадобиться тепла (близько 60 градусів) вода та кухонна сіль.
Розчиніть в літрі води одну столову ложку солі і залийте рис розчином, що вийшов. Нехай крупа полежить у такій "ванній" близько 40-60 хвилин.
Коли час відійде, промийте рис під проточною водою і можете приступати до приготування будь-яких страв, до складу яких входить цей інгредієнт.
Після такої процедури рис завжди виходить розсипчастим та має відмінний смак.
Раніше ми повідомляли, що абрикосовою фантою насолоджуватиметеся всю зиму - приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом.
Також, дайте спокій печериці: як приготувати мариновані гливи, які ви не забудете.