Завжди смачна та хрустка: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт маринованої капусти
Суддя шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом маринованої фіолетової капусти, яка приємно вразить смаком, кольором і текстурою.
⠀
Для приготування мариноваї капусти "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти (у розрахунку на банку 0,5 л):
- фіолетова капуста - 300 г (нашаткованої)
- часник - кілька зубчиків
- вода - 250 мл
- яблучний оцет - 30 г
- сіль - 10 г
- цукор - 30 г
- трішки спецій (гвоздика, зірочка бодяну, коріандр, фенхель)
- зверху за бажанням можна додати олії
Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський дуже тоненько шаткує капусту, переминає її разом із сіллю та складає в баночку. Часник нарізаємо тонкими пластинками та викладаємо зверху на капусту.
Окремо готуємо маринад. У сотейник наливаємо воду, додаємо цукор, яблучний оцет, спеції, ставимо на вогонь та доводимо суміш до кипіння. Заливаємо капусту маринадом, який щойно зняли з плити. За бажанням зверху можна долити трішки олії.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить ще гарячу банку з капустою додатково поставити в гарячу воду приблизно на 10-15 хвилин – так капуста промаринується ще краще.
Після цього суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський дає капусті охолонути. Вже до вечора маринована капуста буде готова, а через один-два дні вона промаринується ще більше та смакуватиме ще краще.