Зберігайте на майбутнє: рецепт грецької картоплі з лимоном та молодою зеленню
Ця ароматна і проста в приготуванні картопля з лимоном ідеально підходить для затишної вечері.
Цього разу food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood розповів, страва з таким легким грецьким акцентом буде чудовим доповненням до сільського салату чи соусу дзадзики.
Інгредієнти (на 1 кг картоплі):
- Картопля - 1 кг (нарізати скибочками)
- Цибуля - 2 шт. (нарізати півкільцями)
- Часник - 4-5 зубчиків (нарізати)
- Лимон (сок и цедра) — 1 шт.
- Сіль та перець - за смаком
- Орегано — 1 ч. л.
- Чилі - за бажанням
- Овочевий бульйон - 300 мл
- Оливкова олія - 70 мл
- Гірчиця – 1 ч. л. (опціонально)
- Фета - за бажанням
- Зелень петрушки подрібнити для подачі
Приготування:
Наріжте картопля скибочками, цибуля півкільцями та часник тонкими скибочками.
У глибокій мисці змішайте картоплю, цибулю, часник, лимонний сік та цедру. Додайте сіль, перець, орегано, чилі (якщо використовуєте), овочевий бульйон, оливкову олію та гірчицю.
Викладіть все в глибоке деко, накрийте фольгою і відправте в розігріту до 200 ° C духовку на 40-50 хвилин. Через 20-25 хвилин зніміть фольгу, щоб картопля підрум'янилася.
Посипте готову картоплю подрібненою зеленню петрушки. За бажанням додайте шматочки фети для додаткового смаку.