Здивуйте своїх гостей лимонним пирогом із ягодами: "Мастер Шеф" дала швидкий рецепт
Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська пропонує простий та ароматний рецепт лимонного пирога з тестом філо та ягодами.
Цей десерт легко приготувати навіть новачкам на кухні, вважає кулінар та дає кілька корисних порад.
Інгредієнти:
- Філейне тісто - 400 г
- Вершкове масло - 180 г
- Вершки (30-33%) - 200 мл (1 склянка)
- Цедра одного лимона
- Яйця - 250 г (5 шт.)
- Цукор - 150 г (6 ст. л. з гіркою)
- Малина - за смаком
- Голубика - за смаком
- Цукрова пудра (для декору) – за бажанням
Приготування:
Розтопіть вершкове масло і змастіть ним один лист тіста філо. Накрийте другим листом, радить "Мастер Шеф" Глинська. Викладіть ягоди (лохину і малину або інші на ваш вибір) на тісто і поверніть його равликом.
Помістіть равлик у круглу форму діаметром 25 см. Змастіть тісто вершковим маслом та поставте в розігріту до 180 градусів духовку з конвекцією на 10 хвилин.
"Мастер Шеф" Глинська додає, поки тісто випікається, приготуйте заливку: змішайте яйця з цукром, додайте вершки та натерте лимонну цедру. Добре перемішайте та вилийте заливку на гарячий пиріг.
Поверніть пиріг у духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення випічки вийміть пиріг, додайте зверху свіжі ягоди та допікайте ще 5 хвилин. Дайте пирогу охолонути і посипте цукровою пудрою перед подачею, радить "Мастер Шеф" Глинська.