Зелені помідори – це смачно, коли це варення: рецепт солодкої консервації з овочів
Мало хто може уявити собі варення з овочів, але насправді це дуже смачно, зокрема, якщо готувати його із зелених помідорів. Це ідеальний овоч для смачних заготовок на зиму.
Про цей цікавий рецепт напевно вже знають досвідчені господині, а от початківцям буде корисно дізнатися, як закрити незвичайне варення із зелених помідорів, яке вразить усіх.
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг;
- Вода – 3 л;
- Цукор – 1,2 кг;
- Лимонна кислота – невелика кількість;
- Цедра лимона.
Як приготувати:
- Помідори слід розрізати на половинки, видалити плодоніжки та насіння ложкою, потім порізати на невеликі шматочки. Покласти помідори в каструлю та залити 1 літр води. Довести до кипіння на сильному вогні і варити 10 хвилин|мінути| постійно помішуючи. Після цього злити воду, заливши ще 1 л холодної води і готувати ще 10 хвилин.
- Відкинути помідори на друшляк, щоб злити рідину. Покласти в миску, посипати цукром, накрити кришкою і залишити на 1-2 години. Потім заливати їх 1 л води, довести до кипіння на невеликому вогні і готувати ще 10 хвилин. Зняти з вогню, охолонути, накрити кришкою і залишити в холодильнику щодня.
- Злити сироп, довести до кипіння на середньому вогні та варити протягом 20 хвилин. Додати помідори і перемішати, варити ще 15 хвилин|мінути| на повільному вогні, після чого додати|добавляти| лимонну кислоту і терту цедру. Готове варення розлити в банки та законсервувати.
Раніше ми повідомляли, що такі кабачки не набридають ніколи: рецепт запечених овочів у сметані.
Поділитися сюжетом