Жодної гіркоти: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт печінкового торта з огірками
Завдяки правильному приготуванню печінки, страва не гірчатиме і не здасться занадто жорстким, так що торт точно доведеться всім за столом до смаку.
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом смачного печінкового торта із солоними огірками.
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 г (для начинки)
- Цибуля ріпчаста – 250 г (для шарів)
- Яйця – 2 шт
- Пшеничне борошно – 2 ст. л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Розпушувач – 10 г
- Перець чорний помелу – 0,5 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Майонез – 250 г
- Малосольні огірки – 3 шт
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
Очистіть курячу печінку від плівок. Наріжте 500 г цибулі і протушкуйте її на сковороді, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Пропустіть через м'ясорубку печінку та пасеровану цибулю. В отриману масу додайте збиті яйця, сметану, борошно та розпушувач. Приправте сіллю та перцем. Ретельно перемішайте.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, далі розігрійте сковороду з олією і посмажте тонкі печінкові млинці. Натріть малосольні огірки на тертці.
На перший млинець нанесіть тонкий шар майонезу. Викладіть натерті огірки. Накрийте наступним млинцем і повторіть шар із майонезом. На цей шар викладіть заздалегідь підготовлену цибулю.
Повторюйте ці кроки, чергуючи верстви млинців, огірків, цибулі та майонезу, порадила "Мастер Шеф" Литвинова. Завершіть складання торта, додавши зверху майонез і прикрасивши зеленню та скибочками огірків за бажанням.