Зі смачною начинкою: зірка "Мастер Шеф" дав простий рецепт тертого пирога
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Макс Пустовіт показав, як приготувати смачнющий лимонник або тертий пиріг з лимоном.
Щоб приготувати пісочне тісто для пирога, учасник "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- масло вершкове (холодне) - 150 г
- сметана (холодна) - 50 г
- борошно - 280 г
- розпушувач - 3 г
- цукор - 60 г
- ванільний цукор - 10 г
- сіль - 1 г
Спершу "Мастер Шеф" Макс Пустовіт змішує сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач, цукор, ванільний цукор і сіль. Додаємо холодне масло, нарізане на кубики, та швидко перетираємо до стану крихти. У кінці додаємо сметану та швидко замішуємо тісто.
Готове тісто ділимо на більшу та меншу частини: меншу загортаємо в плівку та відправляємо в морозилку, а більшу викладаємо в форму, формуємо основу та бортики пирога й відправиляємо в холодильник на 30 хвилин.
Для лимонної начинки "Мастер Шеф" Макс Пустовіт використав:
- лимони (філе) - 400 г
- цедра двох лимонів
- цукор - 200 г
- крохмаль кукурудзяний - 30 г
З лимонів знімаємо цедру, а потім філеюємо їх, вирізаючи серединку, як на відео.
Лимонне філе та цедру разом із цукром учасник "Мастер Шеф" перебиває блендером до стану пюре. До лимонного пюре додаємо крохмаль і заварюємо його на плиті приблизно дві хвилини.
Викладаємо лимонну начинку на охолоджену основу пирога, а зверху натираємо заморожене тісто. Випікаємо пиріг у розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 25 хвилин. За бажанням прикрашаємо готовий пиріг цукровою пудрою.