Зі звичайної гречки можна приготувати оригінальну закуску: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт
Для приготування гречаних чипсів зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере звичайну вже підсмажену крупу, але краще світлішу.
Ставимо гречку варитись у 3-3.5 кратній кількості води з додаванням невеликої кількості солі. Гречка повинна розваритися до в'язкої каші, як сметана.
Готову гречку "Мастер Шеф" Володимир Ярославський перебиває блендером до однорідності, розмазує отриману масу тонким шаром на силіконовий килимок і трохи розкреслює тупою стороною ножа, щоб чипси потім були фігурні.
Сушити гречані чіпси потрібно або просто поставивши в тепле місце на добу, а в ідеалі в сушарці – 8 годин при 60 градусах.
Потім "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере олію, нагріває її до 200 градусів (можна перевірити на око - чипси відразу почнуть смажитися) і занурює туди за допомогою кухарського пінцету висушену гречку на 15-20 секунд.
Обсмажені чипси відразу викладаємо на паперовий рушник, посипаємо сіллю, улюбленими спеціями - і можна насолоджуватися хрускотом.
Для приготування хлібців з льону "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- насіння льону - 60 г
- гаряча вода - 200 г
- морква - 60 г
- цибуля - 35 г
- олія - 10 г
- кунжут - 15 г
- насіння гарбуза - 15 г
- дрібка солі
Льон "Мастер Шеф" Володимир Ярославський перебиває в блендері до стану грубого борошна та заливає гарячою підсоленою водою.
Моркву і цибулю нарізаємо довільними шматочками, обсмажуємо, потім остуджуємо і перебиваємо в блендері. Змішуємо лляну кашу з морквяно-цибульною масою, додаємо кунжут і гарбузове насіння. Також можна додавати мак та улюблені спеції.
Тонким шаром розмазуємо масу по силіконовому килимкку і сушимо в духовці або дегідраторі при 60 градусах до висихання.