Зігріє вас цієї осені: "Мастер Шеф" Литвинова запропонувала рецепт риби з овочами
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати смачну страву на мангалі із овочами. За словами "Мастер Шефа" Литвинової, підготувати все для цього рецепту дуже просто, а приготування займе мінімум часу.
Інгредієнти:
- М'ята - 400 г
Для овочевої подушки:
- Кабачок - 80 г
- Квасоля стручкова - 80 г
- Перець солодкий – 80 г
- Цибуля солодка - 80 г
- Кукурудза – 80 г
- Помідори – 80 г
- Сіль – 10 г
Для соусу "Badya" або аналогічного:
- Гірчиця - 1 ч.л.
- Часник - 3 зубчики
- Оливкова олія - 80 мл
- Сік лайма – 1 шт.
- Цедра лайма - 1 шт.
- Мед - 1 ст. л.
- Коріандр - 0,5 ч. л.
- Чебрець – 0,5 ч.л.
- сіль
Приготування:
Очистити мінтай від кісточок на животі та промити.
Підготувати два прямокутні шматки фольги для формування човників. Згорнути борти вдвічі на 2-3 см і підняти куточки на 20-30 °. Загорнути куточки, щоб сформувати човен, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Розмістити філе риби в човниках та посолити.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, порізати овочі. Перець краще нарізати скибками, помідори розрізати навпіл і натерти на тертці. Змішати всі овочі, додати сіль та свіжий часник, а також цедру лайма.
Змішати сік та цедру лайма з оливковою олією. Додати мед, гірчицю та часник, добре перемішати. Внести коріандр та чебрець. Об'єднати з овочами та ретельно перемішати.
Викласти овочі на гору риби в човниках, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Запікати човники у мангалі або духовці протягом 20-30 хвилин до готовності овочів, зберігаючи зелену свіжість для спаржі.