Зігріє восени: рецепт смачного супу-пюре з томатів з баклажанами

Зігріє восени: рецепт смачного супу-пюре з томатів з баклажанами

Рецепт неймовірно смачного супу-пюре, який зігріє та підніме настрій добре підходить для цієї осені.

Спеціально для цього food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood розповів у деталях, як зробити суп вдома для всієї родини.

Інгредієнти:

  • 2 средних баклажана
  • 1 солодкий перець
  • 600 г томатів (або банку томатів пелаті)
  • 1 цибулина
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 л води або бульйону
  • Сіль та перець за смаком
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • Дрібка цукру (за потребою)
  • По 1/2 ч.л. орегано, базиліка, паприки
  • Сир, зелень, оливки, підсушений хліб для подачі

Приготування:

Розігрійте духовку до 200 °C. Вимийте баклажани та томати, розріжте їх навпіл. Цибулину наріжте на четвертинки, а зубчики часнику очистіть.

Викладіть всі овочі на лист, застелений папером для випічки, і злегка змастіть оливковою олією. Запікайте у духовці близько 40 хвилин.

Дістаньте запечені баклажани та ложкою акуратно вискребіть м'якоть. Усі овочі перекладіть у каструлю. Додайте гарячу воду або бульйон, сіль, перець, бальзамічний оцет, орегано, базилік, паприку і, якщо потрібно, щіпку цукру.

Доведіть суп до кипіння та варіть на слабкому вогні близько 10 хвилин.

Використовуйте занурювальний блендер для подрібнення супу до пюреподібного стану. Спробуйте та підкоригуйте смак. За бажання додайте вершки.

Розлийте суп по тарілках, прикрасьте сиром, зеленню, оливками або подайте з підсушеним хлібом.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Гарбузово-апельсиновий пудинг: "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розкрила секрет простого та смачного десерту

Як правильно садити лохину: поради та секрети від професійних фермерів

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі