Зможете здивувати близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт торта з коржами "навпаки"
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала рецепт незвичайного торта з коржами "навпаки". "Мастер Шеф" вважає, що цей десерт за смаком неймовірно ніжний, і не дуже солодкий.
Для бісквіту:
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 110 г борошна
Для просочення:
- 300 г ягід чорниці
- 50 г амаретто
Для крему:
- 650 г вершкового сиру
- 50 г цукрової пудри
Для прикрас:
- 200 г ягід (за сезоном)
- 200 г мигдальних пластівців
Приготування бісквіта:
Розділіть білки та жовтки. Збийте білки з половиною цукру до утворення жорстких піків, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. В іншій мисці збийте жовтки з цукром, що залишився, до білого кольору і пишної піни.
Дуже обережно з'єднайте білки та жовтки, додаючи просіяне борошно поступово. Просійте борошно прямо в миску з яйцями.
Викладіть тісто на лист, вирівняйте і випікайте 10-15 хвилин при 180 градусах. Остудіть повністю.
Приготування крему:
"Мастер Шеф" Литвинова радить, збийте холодний вершковий сир із цукровою пудрою міксером 5-7 хвилин.
Просочення чорничним амаретто:
Перетріть чорницю блендером і додайте амаретто.
Складання торта:
Наріжте бісквіт упоперек на три смуги за допомогою лінійки.
Просочіть смуги чорничним амаретто. Нанесіть половину крему та розрівняйте, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.
Закрутіть першу смугу в рулет, покладіть на другу та знову закрутіть. Повторіть із третьою смугою.
Поставте торт перевернутим донизу, загорніть у фольгу та залиште на 3-4 години для стабілізації.
Прикраса:
Змастіть торт зверху кремом, що залишився, і розрівняйте. Прикрасьте борти підсмаженими і мигдальними пластівцями, що охололи. "Мастер Шеф" Литвинова зауважує, зверху красиво прикрасьте свіжими ягодами по сезону.