Зможуть готувати навіть новачки: рецепт дуже м'яких круасанів на дріжджах
Цей рецепт простий і доступний, дозволяючи легко приготувати круасани навіть новачкам, про що детально розповіла кулінар та фудблогер Anny cooking.
Інгредієнти на 12 шт.
- 550 г борошна
- 7 г сухих або 21 г пресованих дріжджів
- 1 ст. цукру
- 1/3 ч.л. рік
- 150 мл теплої води
- 150 мл теплого молока
- 1 ст. рослинної олії
- 100 г м'якого вершкового масла
- 1 жовток та 2 ст.л. молока для змащення
Приготування:
У велику миску просійте борошно і додайте дріжджі, сіль і цукор. Потім влийте теплу воду та молоко, замісіть тісто. В кінці додайте олію і продовжуйте вимішувати тісто, поки воно не стане гладким і однорідним. Накрийте плівкою тісто і залиште в теплому місці на 30 хвилин, щоб воно підійшло.
Тісто, що підійшло, обомніть і розділіть на 10 рівних частин. Кожен шматочок округліть і розкотіть на присипаній мукою поверхні в коло діаметром приблизно 20 см. Кожне коло змастіть вершковим маслом і складіть один на одного, акуратно защипуючи краї.
«Тортик» з тіста, що вийшов, розкотіть у велике коло діаметром близько 45 см. Розділіть коло на 12 рівних трикутників. На широкій частині кожного трикутника зробіть невеликий надріз і акуратно поверніть круасани, починаючи з широкої частини, і защипніть кінчик, щоб круасан тримав форму.
Готовим круасанам дайте постояти в теплому місці приблизно 1 годину, щоб вони добре підійшли та збільшились в об'ємі.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Збийте жовток з молоком і змастіть поверхню круасанів, щоб вони вийшли з красивою золотистою скоринкою. Випікайте круасани 10 хвилин при 200 градусах, потім зменшіть температуру до 180 градусів і допікайте ще 10 хвилин.