Зможуть готувати навіть новачки: рецепт дуже м'яких круасанів на дріжджах

Зможуть готувати навіть новачки: рецепт дуже м'яких круасанів на дріжджах

Цей рецепт простий і доступний, дозволяючи легко приготувати круасани навіть новачкам, про що детально розповіла кулінар та фудблогер Anny cooking.

Інгредієнти на 12 шт.

  • 550 г борошна
  • 7 г сухих або 21 г пресованих дріжджів
  • 1 ст. цукру
  • 1/3 ч.л. рік
  • 150 мл теплої води
  • 150 мл теплого молока
  • 1 ст. рослинної олії
  • 100 г м'якого вершкового масла
  • 1 жовток та 2 ст.л. молока для змащення

Приготування:

У велику миску просійте борошно і додайте дріжджі, сіль і цукор. Потім влийте теплу воду та молоко, замісіть тісто. В кінці додайте олію і продовжуйте вимішувати тісто, поки воно не стане гладким і однорідним. Накрийте плівкою тісто і залиште в теплому місці на 30 хвилин, щоб воно підійшло.

Тісто, що підійшло, обомніть і розділіть на 10 рівних частин. Кожен шматочок округліть і розкотіть на присипаній мукою поверхні в коло діаметром приблизно 20 см. Кожне коло змастіть вершковим маслом і складіть один на одного, акуратно защипуючи краї.

«Тортик» з тіста, що вийшов, розкотіть у велике коло діаметром близько 45 см. Розділіть коло на 12 рівних трикутників. На широкій частині кожного трикутника зробіть невеликий надріз і акуратно поверніть круасани, починаючи з широкої частини, і защипніть кінчик, щоб круасан тримав форму.

Готовим круасанам дайте постояти в теплому місці приблизно 1 годину, щоб вони добре підійшли та збільшились в об'ємі.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Збийте жовток з молоком і змастіть поверхню круасанів, щоб вони вийшли з красивою золотистою скоринкою. Випікайте круасани 10 хвилин при 200 градусах, потім зменшіть температуру до 180 градусів і допікайте ще 10 хвилин.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Тарифний нокаут напередодні зими: як зміняться ціни на водопостачання у жовтні

Час нових можливостей та внутрішньої гармонії: гороскоп на 5 жовтня

Кому потрібно одягти срібні каблучки 5 жовтня і як зустріти багатого чоловіка: прикмети заборони на Харитини

"Завершиться навесні": астролог передбачив, у якому році в Україну прийде мир

Ліниві сирні булочки: Тетяна Литвинова дала рецепт швидкої закуски із лаваша

Як підготувати грядки під огірки восени: секрети гарного врожаю від досвідчених фермерів

Ароматні стейки з цвітної капусти: суддя "Мастер Шеф" дала простий рецепт

Як зберегти розсаду суниці до весни: експерти дали поради, як правильно підготуватися до зими

Медіум Анна Атаманова розповіла про нового генсека НАТО і перспективи вступу України: «Є якийсь уже прописаний план»

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

Страшніше за токсикоманію: соцмережі заполонив новий смертельний тренд серед підлітків

Як виростити петрушку та кріп у квартирі: головні правила та секрети

Українцям відключають ліфти: змушують "скидатися" на нові

Простий хліб на заквасці без замісу: "Мастер Шеф" дав легкий та смачний рецепт

Гроші українським студентам у Польщі: хто і скільки може отримати