Значно дешевше: як приготувати томати пелаті вдома, рецепт переможниці "Мастер Шеф"
Переможниця шоу "Мастер Шеф - 13" Аліна Бурик розповіла, як приготувати томати пелаті в домашніх умовах, це дуже просто та значно дешевше, ніж купувати магазинні.
Зірка "Мастер Шеф" розповіла, що за цим рецептом можна готувати томати пелаті як цілими, так і різаними, або ж взагалі зробити пряні томати.
Для приготування цілих томатів пелаті "Мастер Шеф" Аліна Бурик бере невеличкі помідори та бланшує їх: робимо на шкірці надрізи хрест-навхрест, кидаємо в киплячу воду на одну хвилину, перекладаємо в крижану воду, а потім із легкістю знімаємо шкірку. Очищені помідори скаладаємо в банки.
"Вага, яка влізе у банку - залежить від розміру та мʼякості самих помідор. У мене у банку 500 мл вмістилось близько 300 грам", – розповіла "Мастер Шеф" Аліна Бурик.
Окремо частину помідорів перебиваємо блендером до стану пюре, підсолюємо його (1 ст.л. солі на 1 кг помідорів), ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Заливаємо томатною масою помідори в банках майже до країв, накриваємо металевою кришкою та ставимо стерилізувати.
"У велику каструлю на дно кладемо рушничок, ставимо банки, заливаємо водою на 2/3 висоти банок, від часу кипіння води тримаємо на вогні ще 15 хвилин та закочуємо банки", – пояснила зірка "Мастер Шеф".
Якщо захочете приготувати пряні томати пелаті, то до томатного пюре, яким будемо заливати помідори, треба додати часник, перець чилі, базилік, чебрець чи розмарин за бажанням.