Значно краще за майонез і кетчуп: рецепт українського соусу від фіналістки "Мастер Шеф"
Зірка дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася рецептом неймовірно смачного соусу песто по-українськи за 5 хвилин.
Песто – це традиційний італійський соус, який готується на основі базиліку, оливкової олії, пармезану та кедрових горішків. Але зірка "Мастер Шеф" запропонувала українську альтернативу песто – значно дешевшу, з простих інгредієнтів, але не менш смачну.
"Він чудово доповнює такі страви як салати, пасту, піцу та іншу випічку", – відзначила "Мастер Шеф" Ольга Рябенко.
⠀
Для приготування українського соусу песто "Мастер Шеф" Ольга Рябенко використала:
- кріп – 100 г
- базилік – 20 г
- сіль – 1 ч.л. (або за смаком)
- цукор - 1 ч.л.
- часник – 20 г
- сік половинки лимона
- волоські горіхи (краще очищені від лушпиння, але це не обовʼязково) – 100 г
- твердий витриманий сир – 130 г
- олія – 130 г
З цієї кількості інгредієнтів у зірки "Мастер Шеф" вийшло 350 г соусу песто. Просто складаємо всі інгредієнти в блендер і перебиваємо до максимальної однорідності. Готовий соус викладаємо в стерилізовану банку, а зверху вливаємо ще 2-3 столові ложки ароматної олії.
"Мастер Шеф" Ольга Рябенко також наголосила, що в банці песто не повинен доходити до самої шийки, а лише "по плечі", а шар олії зверху допоможе зберегти продукт та користь зелені.
Зберігати домашній соус песто треба в холодильнику. Термін придатності – 1 рік, але після відкриття банки найкраще вжити його протягом пʼяти днів. Також песто можна зберігати в морозилці, тоді термін зберігання значно збільшується.