Значно краще за звичайну пюрешку з мʼясом: переможниця "Мастер Шеф" дала простий рецепт картопляного пирога

Значно краще за звичайну пюрешку з мʼясом: переможниця "Мастер Шеф" дала простий рецепт картопляного пирога

Цього разу на своїй сторінці в Instagram переможниця дванадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна показала, як приготувати пастуший пиріг.

Для цього рецепту переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере такі інгредієнти:

  • цибуля - 1 велика (або 2 шалот)
  • цибуля порей - 1/3 шт.
  • морква - 2-3 середні
  • селера - 2 стебла
  • часник - 2 зуб.
  • тимʼян / розмарин
  • яловичий фарш - о,5 кг
  • томатне пюре - 2 ст.л.
  • яловичий бульйон - 500 мл
  • червоне сухе вино - 200 мл
  • картопля - 900 г (чищеної)
  • вершкове масло - 85 г
  • жовтки - 2 шт.
  • сир (чеддер або пармезан) - 100 г

Картоплю відварюємо в підсоленій воді.

Тим часом переможниця "Мастер Шеф" розтоплює на пательні вершкове масло, додає яловичий фарш, сіль, перець, розбиває мʼясо деревʼяною лопаткою та готує, поки воно не перестане бути рожевим.

Готову яловичину перекладаємо на тарілку, а на тій пательні обсмажуємо нарізані кубиком цибулю і моркву. Подім додаємо нарізану селеру та подрібнений часник. Смажимо овочі до мʼякості, а потім повертаємо в пательню яловичину та додаємо томатну пасту.

Після цього переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна додає вино та варить майже до повного випаровування, помішуючи фарш. Додаємо бульйон і доводимо до кипіння. За бажанням можна додати вустерський соус, а також заморожену кукурудзу та зелений горошок.

"Тримайте на середньому вогні, поки соус не стане густішим, потім вимкніть вогонь та залиште під кришкою", – пояснює зірка "Мастер Шеф".

Відварену картоплю перетираємо через сито. Додаємо до картопляного пюре жовтки, тертий сир і сіль на смак.

У форму для запікання викладаємо мʼясну начинку, а зверху картопляне пюре. Додаємо тертий сир і відправляємо пастуший пиріг у розігріту до 180 градусів духовку до появи золотавої скоринки.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як захистити урожай і оселю від гризунів: найкращі методи городників

Відмивання грошей через інтернет: ПриватБанк залишає клієнтів без захисту

Як знизити шкоду смаженого м'яса: лікар Комаровський розкрив елементарні способи

Україну накриє потужна магнітна буря

"Нафтогаз" показав, що робити при помилковій оплаті за газ: як повернути гроші

Простий рецепт булочок для бургерів від зірки "Мастер Шеф": краще за магазинні

"Ми не гірші за Польщу": зірка "МастерШефа" Ектор Хіменес-Браво назвав головний плюс України

Мобілізація жінок неминуча: експерти вказали, куди відправлятимуть служити

Чим підживити землю восени, щоб мати рекордний врожай наступного року: хитрощі господарів

Потрібна ядерна парасолька Сполучених Штатів, - військовий експерт про гарантії безпеки України

Керівник прокуратури у 42 роки отримує 785 000 грн пенсії: розібратися чому – не виходить

Значна частина українців може вийти на пенсію раніше: у ПФУ повідомили, для кого це можливо

В окупованому Таврійську проблеми з питною водою

В Україні посилили контроль: що потрібно знати роботодавцям про працевлаштування іноземців

Як приготувати смачну та ніжну яєчню: кулінар поділилася ідеальним рецептом яєць