Значно смачніше за кетчуп: фіналістка "Мастер Шеф" дала простий рецепт соусу зі слив
Суперфіналістка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати неймовірно смачний соус зі слив, який замінить кетчуп.
"Сьогодні я поділюсь рецептом улюбленого сливового соусу, який ідеально підійде до мʼяса)", – наголосила зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко.
Для приготування сливового соусу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- сливи сині - 1 кг (неочищені)
- часник - 80 г (очищений)
- цукор - 50 г
- перець чилі - за смаком
- томатний соус - 3 ст.л.
- сіль - 1 ст.л. без гірки
- олія рафінована - 100 мл
За бажанням також можна додавати зелень (кінзу або петрушку), а також улюблені спеції.
З цієї кількості інгредієнтів у зірки "Мастер Шеф" Ольги Рябенко вийшло три баночки сливового соусу по 200 г.
Сливи попередньо очищаємо від кісточок. Разом із часником, цукром, перцем чилі, томатним соусом і сіллю складаємо сливи в каструлю та перебиваємо все блендером до однорідності.
Ставимо сливову масу на вогонь, доводимо до кипіння, а далі кипʼятимо на середньому вогні протягом 20-25 хвилин, періодично помішуючи. Після цього "Мастер Шеф" Ольга Рябенко вливає олію, перемішує та готує соус іще приблизно три хвилини.
Готовий соус для ідеальної консистенції перетираємо через сито. Розливаємо сливовий соус у стерилізовані банки, накриваємо кришками – і готово.