Значно смачніше за окрошку: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт холодного супу по-новому

Значно смачніше за окрошку: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт холодного супу по-новому

Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився оригінальним рецептом холодного супу, який допоможе врятуватися від спеки.

Гаспачо – іспанський холодний суп, який готують на основі томатів. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський вирішив зробити оновлену версію цієї страви, додавши до неї персик – і вийшло неймовірно смачно.

Для приготування гаспачо з персиком "Мастер Шеф" Володимир Ярославський використав:

  • помідори - 300 г
  • персики - 300 г
  • вода - 50 г
  • цукор - 10-15 г
  • лимонний сік - 10 г
  • солодкий червоний перець - 75 г
  • білий хліб без скоринки - 25 г
  • гірчиця - 12-15 г
  • оливкова олія - 35 г
  • сіль - на смак

Важливо: інгредієнти беремо в очищеному вигляді, щоб текстура супу була ідеально ніжною, без неприємних частинок шкірки.

Томати тримаємо 30 секунд в окропі, потім перекладаємо їх у холодну воду та чистимо від шкірки. Персики або чистимо економкою чи маленьким ножем, або так само, як помідори, але в окропі їх тримаємо 45 секунд. Перець також чистимо економкою.

У сотейник "Мастер Шеф" Володимир Ярославський викладає персик, додає воду, цукор, лимонний сік і проварює від 3 до 7 хвилин – це залежить від стиглості персика, чим він мʼякший, тим менше часу треба. Після цього даємо персику охолонути.

Томати, перець, проварений персик, хліб, гірчицю та олію "Мастер Шеф" Володимир Ярославський перебиває блендером до однорідності. За смаком додаємо сіль і, якщо любите гостре, трішки сосусу табаско.

Перед подачею обовʼязково даємо гаспачо охолонути в холодильнику. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський для подачі додає до холодного супу трішки солодкого перцю та персика, нарізаних дрібними шматочками, а також оливкову олію та базилік.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як і коли посадити ожину восени саджанцями: топ порад від садівників

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу