Значно смачніше за покупні: "Мастер Шеф" Ярославський дав простий рецепт домашніх чебуреків
Суддя шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський разом із популярним іспанським фудблогером Еліасом Досунму показав, як готуються кримськотатарські чебуреки.
Для тіста "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:
- борошно - 500 г + на підпил
- окріп - 260 г
- горілка - 25 г
- олія - 15 г
- сіль - за смаком
Для соковитої мʼясної начинки нам знадобиться:
- фарш (яловичий чи баранячий) - 400 г
- помідор - 200 г
- цибуля - 200 г
- сир - 120 г
- сіль і перець - за смаком
Щоб приготувати тісто, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський спершу змішує борошно з сіллю, олією та горілкою, заливає все окропом і вимішує спершу за допомогою деревʼяної лопатки, а далі руками. Готове тісто накриваємо плівкою та лишаємо охолоджуватися.
Для начинки помідор, цибулю та сир "Мастер Шеф" Володимир Ярославський натирає на тертці, змішує з мʼясним фаршем, додає сіль і чорний мелений перець за смаком.
Тісто ділимо на частини. На припиленому борошном столі тоненько розкачуємо тісто, за допомогою кришки вирізаємо рівне коло, викладаємо начинку, заліплюємо краї та додатково їх притискаємо виделкою.
На досить великому вогні "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розігріває приблизно 1 л олії (не хвилюйтеся, її можна охолодити, а потім процідити та використати повторно). Смажимо чебуреки приблизно хвилину з одного боку та з іншого.
Готові чебуреки викладаємо на паперову серветку або решітку, щоб позбутися зайвого жиру.