Значно смачніше за звичайні: рецепт соковитих курячих котлет під сирно-грибною шапочкою
Курячі котлети вийдуть ще соковитішими та смачнішими, ніж зазвичай, якщо додати до фаршу овочі, а також додатково приготувати до них сирно-грибну шапочку.
Рецептом поділилася шеф-кухар Валентина Кущ. Інгредієнти для котлет:
- фарш курячий - 400 г
- цибуля - 1 шт.
- часник - 2 зуб.
- перець болгарський - 1 шт. (можна і без нього)
- яйце - 1 шт.
- сухарі панірувальні - 4-5 ст.л.
- сіль і перець - за смаком
Для сирно-грибної шапочки:
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- печериці - 10 шт.
- сметана - 3-4 ст.л.
- сир твердий - 100 г
- сіль і перець - за смаком
Цибулю та часник перебиваємо блендером до однорідності. Болгарський перець також подрібнюємо в блендера.
До курячого фаршу додаємо цибулю з часником, солодкий перець, яйце, панірувальні сухарі, а також сіль і перець за смаком, перемішуємо. Також за бажанням можна додати до фаршу дрібно нарізану зелень.
Руками, змоченими в воді, формуємо круглі приплюснуті котлети, як на бургер. Смажимо котлети на розігрітій сковороді з обох боків.
"Просто до румʼяності. Не доводимо до готовності. Це для того, щоб «закупорити» сік", – пояснила шеф-кухар.
Котлети перекладаємо на деко, застелене пергаментом.
На тій же пательні обсмажуємо дрібно нарізану цибулю протягом кількох хвилин. Слідом додаємо нарізані печериці та готуємо ще 10-15 хвилин. У кінці додаємо сметану, сіль, перець і перемішуємо.
Зверху на котлети викладаємо грибний соус та посипаємо все тертим сиром. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 10 хвилин.