Значно смачніше за звичайну яєчню: швидкий рецепт шакшуки з баклажанами

Значно смачніше за звичайну яєчню: швидкий рецепт шакшуки з баклажанами

Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати неймовірно смачну шакшуку з баклажанами для сніданку.⠀

Шакшука - традиційна для арабських країн та Ізраїлю страва з яєць і овочів, цибулі та зелені, яку зазвичай подають зі свіжим чи підсмаженим хлібом.

"Варіантів приготування шакшуки – безліч! Сьогодні я представлю вам один із улюблених варіантів – з баклажанами. Пропоную вам спробувати, це дуже смачно!", – радить блогерка.

На дві порції шакшуки з баклажанами нам знадобляться такі інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • перець солодкий - 1 шт.
  • баклажан - 1 шт.
  • помідори - 2 шт.
  • часник і свіжа зелень - за бажанням
  • сіль і перець - за смаком

Цибулю нарізаємо півкільцями, солодкий перець – соломкою, а баклажан і помідори – скибочками.

На розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії спершу обсмажуємо до мʼякості цибулю. Слідом додаємо солодкий перець і злегка його обсмажуємо. Після цього додаємо баклажан і ще трохи обсмажуємо овочі.

Додаємо помідори, солимо та перчимо за смаком, зменшуємо вогонь та тушкуємо овочі під кришкою до готовності, періодично помішуючи.

Серед овочів робимо чотири невеликі лунки та вибиваємо в них яйця. Смажимо, щоб білок повністю приготувався, а жовтки можна залишити рідкими за бажанням. Зверху можна посипати шакшуку подрібненим часником, а також нарізаною кінзою чи петрушкою.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Медіум Анна Атаманова розповіла про нового генсека НАТО і перспективи вступу України: «Є якийсь уже прописаний план»

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

Страшніше за токсикоманію: соцмережі заполонив новий смертельний тренд серед підлітків

Як виростити петрушку та кріп у квартирі: головні правила та секрети

Українцям відключають ліфти: змушують "скидатися" на нові

Простий хліб на заквасці без замісу: "Мастер Шеф" дав легкий та смачний рецепт

Гроші українським студентам у Польщі: хто і скільки може отримати

Як обрізати абрикос восени, щоб гарно плодоносив: правила щедрого врожаю

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

«Скоро 2 мости у Києві впадуть»: експерт пояснив, для чого потрібен капітальний ремонт

Дрова для опалення: актуальні ціни і які обрати, щоб заощадити

"Хто б міг подумати": Вакарчук зізнався в новому коханні

Відстрочка від мобілізації, від листопада почнуть діяти зміни: спростить процес

Всесвіт шепоче: 9 реальних ознак, що ви збилися зі шляху і займаєтеся не тим, чим повинні