Значно смачніше за звичайну яєчню: швидкий рецепт шакшуки з баклажанами
Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати неймовірно смачну шакшуку з баклажанами для сніданку.⠀
Шакшука - традиційна для арабських країн та Ізраїлю страва з яєць і овочів, цибулі та зелені, яку зазвичай подають зі свіжим чи підсмаженим хлібом.
"Варіантів приготування шакшуки – безліч! Сьогодні я представлю вам один із улюблених варіантів – з баклажанами. Пропоную вам спробувати, це дуже смачно!", – радить блогерка.
На дві порції шакшуки з баклажанами нам знадобляться такі інгредієнти:
- яйця - 4 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- перець солодкий - 1 шт.
- баклажан - 1 шт.
- помідори - 2 шт.
- часник і свіжа зелень - за бажанням
- сіль і перець - за смаком
Цибулю нарізаємо півкільцями, солодкий перець – соломкою, а баклажан і помідори – скибочками.
На розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії спершу обсмажуємо до мʼякості цибулю. Слідом додаємо солодкий перець і злегка його обсмажуємо. Після цього додаємо баклажан і ще трохи обсмажуємо овочі.
Додаємо помідори, солимо та перчимо за смаком, зменшуємо вогонь та тушкуємо овочі під кришкою до готовності, періодично помішуючи.
Серед овочів робимо чотири невеликі лунки та вибиваємо в них яйця. Смажимо, щоб білок повністю приготувався, а жовтки можна залишити рідкими за бажанням. Зверху можна посипати шакшуку подрібненим часником, а також нарізаною кінзою чи петрушкою.