Зупинити мишачу навалу. Як позбутися гризунів у домі – народні методи

Зупинити мишачу навалу. Як позбутися гризунів у домі – народні методи
Які запахи та звуки можуть відлякати гризунів, як дати їм відсіч гуманними методами

Гризуни в домі – це не на щастя. Милі на вигляд мишки завдають багато шкоди. Розповідаємо, як позбутися гризунів у місцях, де живуть люди.

Із настанням холодів у приватних будинках з'являються миші. Хвостаті загони, які увесь теплий період знаходили собі їжу в полях і лісах, втратили природну "їдальню". Тож тепер їм нічого не залишається, як шукати їжу в місцях проживання людей. Мишачі полчища починають атакувати житлові будинки та сараї. Варто відзначити, що миші у своїй нахабності та цілеспрямованості не зупиняються ні перед чим. Те, що вони влаштовують безлад на кухні, де є в доступі хоч крихта хліба, це дрібниці. Почуття голоду змушує гризунів у пошуках їжі підніматися по стінах і проникати на найвищі полиці з крупами та навіть лазити мотузкою, якщо на неї підвішено пакет із хлібом.

Так, гризуни у домі – це проблема, а боротися з ними дуже складно. У цій ситуації дієві мишоловки, липучки і щуряча отрута. Та далеко не всі люди готові вбивати живих істот. Багато хто віддає перевагу гуманнішим методам. Якими народними засобами можна позбутися мишей у будинку, розповідають Vesti.ua.

Звукові методи боротьби з мишами

Миші не переносять ультразвук, тому в боротьбі з ними можна використовувати різноманітні ультразвукові, магнітно-резонансні та електромагнітні пристрої. Ці аксесуари генерують хвилі в діапазоні, який дратує тварин. Але важливо знати, що вони відрізняються за радіусом впливу та ефективності і що для ефективного позбавлення від гризунів у будинку частота хвилі ультразвуку має бути 20 тис. Гц. На жаль, доступні нам побутові прилади здебільшого генерують частоту, набагато нижчу за необхідну.

Для відлякування гризунів можна імітувати звуки, що їх видають вороги. Вони зникають, якщо чують звук, схожий на ляскання пташиних крил або на котяче мурчання і нявкання. Фахівці кажуть, що мишам не подобається звук, який імітує їхній власний писк.

Народні методи боротьби з мишами

У господарських спорудах можна використовувати звичайну деревну золу. У її складі є луг, який роз'їдає гризунам лапи. У житловому будинку можна посипати золою місця біля нір та щілин, звідки миші потрапляють у будинок.

У місцях зосередження гризунів у будинку можна також розсипати чорний перець або розкласти лавровий листок, який приваблює мишей, але після того, як вони його згризають, починає виділяти токсичні для тварин речовини.

Відлякує гризунів запах нафталіну або паленої вовни.

Хороший засіб – це дьоготь. Змочіть ним шматочки тканини і розкладіть у місцях, де часто з'являються миші. У дьогтю запах стійкий і їдкий – він швидко всотується у дерев'яні поверхні та надовго залишається у приміщенні.

Запахи яких рослин бояться гризуни

Для житлових будинків можна використовувати трави з сильним запахом, наприклад полин, деревій або пижму. Достатньо розкласти заготовлені влітку букетики трав біля тих щілин, з яких шкідники з'являються, і їх точно поменшає. Але метод цей все-таки малодієвий.

Гризуни не люблять запаху м'яти. Достатньо змочити ватяні кульки м'ятним маслом і розкидати в місцях появи мишок, вони обходитимуть це місце стороною. Можна також спробувати відлякувати звірят олією кінзи (коріандру).

Чорнокорінь – справжня гроза мишей

Точно позбавить від мишей і щурів чорнокорінь лікарський (Cynoglossum officinale), в Україні цей бур'ян ще зветься собача медунка, чередник або щелкуха. У цього бур'яну різкий запах, що відлякує гризунів. Фахівці стверджують, що чорнокорінь випаровує алкалоїди, які мають нервово-паралітичний ефект, згубний для хвостатих шкідників. Можна розкласти висушену рослину в будинку біля нірок або додати в побілку для стін – це мишкам дуже не сподобається.

У зимовий час висушений чорнокорінь, зв'язаний у невеликі пучки, розкладають біля плодових дерев – миші до них не підійдуть.

Чорнокорінь також випускають у вигляді інсектициду, пакетики з отруйним порошком можна придбати в спеціалізованих магазинах.

Читайте також: Квіткова магія: 7 кімнатних рослин, які приносять в будинок щастя та любов

Читайте також: Рятуємо сад на підвіконні. Як і чим захистити квіти в горщиках від морозу

Поділитися сюжетом

Останні новини

Росія та Білорусь проведуть в наступному році спільні військові навчання

Росія накопичує ракети: нові атаки можуть спричинити гуманітарну кризу

Позиція Трампа щодо України може коштувати йому виборів: нові опитування показали настрої американців

Марія Ланг розповіла, чи чекає на Україну блекаут: «Початок зими буде важким, але…»

Україна перейшла на новий рівень у розробці дронів - ексклюзивні подробиці

В Німеччині висунули звинувачення росіянину, який смертельно поранив українських солдатів

Пенсійні рахунки ВПО під загрозою: правозахисники виступили проти нового законопроєкту

Угода про співпрацю між РФ та КНДР містить "секретний пункт", - WSJ

Українським пенсіонерам потрібно звернутись в ПФУ: часу лишилось до 31 грудня

Диво відбувається двічі на рік: давньогоєгипетські астрономи зашифрували послання фараона Рамзеса II

Маринований перець із часником за 30 хвилин: рецепт, з яким не потрібно чекати зими

Україна суттєво збільшила експорт агропродукції: в чому причина

Палатний: "Українська команда" відправила вже 75 позашляховиків на передову, "ювілейна" автівка поїхала у 27-му бригаду НГУ

Як покращити сон без ліків: перевірені методи фахівців

Добровольці не зможуть виграти війну: військовий пояснив, чому без мобілізації не обійтися