Звідки смердить рибою? Як позбутися неприємного запаху після готування
Від аромату деяких продуктів буває дуже складно позбутися, зокрема, риби. Він в'їдається в кожен куточок кухонних поверхонь, приладів і навіть руки.
Рибні страви дуже смачні та мають безліч шанувальників, з цим ніхто не сперечається, але тільки кулінари знають, як нелегко усунути різкий запах після їхнього приготування.
На щастя, існує кілька способів з використанням підручних засобів, які легко допоможуть позбутися запаху риби.
Лимон
Частками лимона можна обробити дошку, де ви обробляли рибу. Він ефективно усуне неприємний запах і додасть свіжого. Однак це варто робити відразу після приготування та миття – просто натерти лимоном поверхню.
Звичайна сіль
Вона знайдеться на кухні у кожної господині. Необхідно до 1 літра води додати 5 столових ложок солі, добре розмішати та промити отриманим розчином дерев'яні поверхні.
Оцет
Якщо ви хочете позбавити неприємного запаху вилки, тарілки, ложки, чашки, вас виручить оцет. Досить просто натерти посуд і промити водою. Однак вибирайте саме 9% оцет.
Раніше ми повідомляли, що комарів відлякає, але й вам нашкодить: чим небезпечні фумігатори і як правильно їх використовувати.