Без краплі олії: як приготувати хрусткі курячі нагетси, простий рецепт
Цього разу шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати смачні курячі нагетси без краплі олії, а також соус до них.
Для приготування нагетсів нам знадобляться такі інгредієнти:
- куряче філе - 1 шт;
- паприка копчена - 0,5 ст.л.
- часник сухий - 0,5 ст.л.
- сіль - дрібка
- перець - дрібка
- яйце - 1 шт.
- кукурудзяні пластівці без домішок - 80 г
Подавати нагетси шеф-кухар радить із гострим медовим соусом. Для його приготування беремо:
- соус соєвий - 1 ст.л.
- мед - 1 ст.л.
- пластівці сушеного чилі - дрібка
Філе нарізаємо вздовж, а далі на смужки товщиною приблизно з півтора пальця. До філе додаємо сіль, перець, копчену паприку та сухий часник і даємо трішки замаринуватися.
В одній мисці збиваємо яйце просто до однорідності, а в другу насипаємо перебиті блендером в крихту кукурудзяні пластівці. Кожен шматочок філе вмочуємо в яйце, потім обвалюємо в кукурудзяних пластівцях і щільно притискаємо.
Щоб не смажити нагетси в олії, кулінар запекла їх у мультипечі - 11 хвилин при 180 градусах. Також можна приготувати їх у розігрітій духовці, тільки на це піде більше часу.
Щоб приготувати соус до нагетсів, просто змішуємо соєвий соус, мед і чилі. Якщо мед загустів, можна трішки прогріти соус, але тоді він стане гострішим.
Якщо будете давати нагетси маленьким дітям, шеф-кухар радить додавати трішки менше спецій, а також замінити соус на якийсь негострий.
Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.
Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.
Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.