Черешню, вишню і навіть абрикоси відразу викреслюємо: які фрукти та ягоди краще їсти поменше і чому
Влітку настає момент, коли на ринках та в супермаркетах з'являються перші сезонні фрукти та ягоди.
Цей період не може не тішити, адже він означає заряджання організму вітамінами. Однак перед вживанням слід ознайомитись, від яких ми отримаємо більше користі та де ховається висока калорійність.
Фрукти та ягоди відмінно доповнюють раціон, а також дають організму те, що йому необхідно у будь-яку пору року – вітаміни, клітковину та інші корисні речовини.
Але деякими з них не варто дуже захоплюватися, щоб не набрати зайві кілограми, тому варто обмежити споживання.
- Абрикоси – 50 ккал. З'ївши 100 г, ви отримаєте майже половину середньої денної норми вітаміну А та близько 9% норми клітковини.
- Вишня – 50 ккал. Багата на вітаміни С та А, кожного – близько 20% денної норми у 100 грамах.
- Суниця – 35 ккал. Максимальний рівень клітковини, в 100 г ягоди її близько 11% від норми.
- Полуниця – 30 ккал. Крім вітаміну С, денну норму якого можна отримати лише від 100 г, у ягоді ще міститься близько 20% денної норми магнію.
- Малина – 50 ккал. Найкраще джерело клітковини (близько 30% денної норми 100 г). Ця ж порція покриє норму в магнії, калії та вітаміні С.
- Персики – 40 ккал. Помірний вміст вітамінів, але цукор зашкалює.
- Слива – 45 ккал. Не відрізняється вмістом натрію, проте теж шкідлива у великій кількості через цукор.
- Смородина – 63 ккал. Ідеальна для тих, хто має нестачу вітаміну С.
- Черешня – 63 ккал. Багата на клітковину, у 100 грамах – близько 9% середньої денної норми.
Раніше ми повідомляли, що зайві кілограми більше не потурбують: ТОП-5 найкращих продуктів для схуднення.
Поділитися сюжетом