Чому потрібно обов'язково їсти вишні: ви будете здивовані через корисні властивості цієї ягоди
Літо дарує нам безліч смачних та корисних фруктів, серед яких особливе місце посідає вишня. Ці невеликі ягоди, як виявилося, мають корисні властивості для нашого організму.
Дієтологи рекомендують максимально використовувати сезон вишні, адже це справжня скарбниця різних вітамінів та мінералів. За словами дієтолога Джесіки Айзекс, вишні багаті на вітамін С, кальцій, залізо, магній і калій. Оптимальною денною порцією є одна склянка свіжих ягід без кісточок, чверть склянки сушених вишень або трохи більше 200 г терпкого вишневого соку. Про це повідомляє Prevention.
Вживання вишні має багато переваг для здоров'я.
Одна з них – покращення якості сну. Дослідження показують, що терпкий вишневий сік або екстракт можуть допомогти у боротьбі з безсонням, впливаючи на рівень триптофану, серотоніну та мелатоніну – гормонів, відповідальних за сон. Крім того, вишні мають потужні протизапальні властивості. Вони можуть знижувати запальні біомаркери в організмі, допомагаючи запобігти хронічним захворюванням, таким як діабет, артрит, рак і серцево-судинні захворювання. Це пов'язано з наявністю у вишнях поліфенолів, які мають антиоксидантну дію.
Вишні завдяки високому вмісту калію можуть допомогти знизити високий кров'яний тиск і сприяти зниженню рівня холестерину завдяки високому вмісту антоціанів – потужних антиоксидантів. Ці ягоди корисні і тим, хто намагається схуднути, оскільки вишня є джерелом клітковини.
Як визначити кислотність шлунка вдома за 5 хвилин – виконайте простий тест