Гастроентерологи перерахували найшкідливіші ковбаси: на бутерброди краще не брати

Гастроентерологи перерахували найшкідливіші ковбаси: на бутерброди краще не брати

Бутерброди не кращим чином впливають на здоров'я, особливо при частому вживанні. Але найсильніше нашкодити організму можна, якщо зловживати деякими видами ковбас. Гастроентерологи перерахували найнебезпечніші.

Ковбаса - це "бомба уповільненої дії", яка повільно, але впевнено псує здоров'я. Вся річ у тому, що такі вироби містять багато жирів, нітритів, солі та різні підсилювачі смаку. Ці компоненти дуже небажані для організму, особливо у великих кількостях.

Бутерброди з ковбасою, скріншот: Youtube

Гастроентерологи відзначають, що найшкідливішою є напівкопчена ковбаса – через спосіб виготовлення. Спочатку її варять, потім смажать, а потім коптять. У такій ковбасі є продукти згоряння та радіолізу, які виділяються в процесі копчення.

Сирокопчена ковбаса - також не принесе користі. Все через велику кількість в ній різних добавок та жиру. Топ-3 шкідливі ковбаси замикає ліверна. Її виготовляють із субпродуктів, обрізків сала, використовують загусники та консерванти. Відповідно, користі для організму нуль.

Сирокопчена ковбаса. Фото: Youtube

Найбільш безпечною для здоров'я вважається варена ковбаса, адже вона менше обробляється. Втім, краще брати до уваги склад.

Фахівці радять з'їдати не більше 50 г ковбаси на день. Це безпечна доза, яка не дасть негативних наслідків організму. Водночас людям похилого віку рекомендується зовсім відмовитися від ковбас.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, може бути дуже токсичним: яку популярну рибу не варто навіть брати з полиць супермаркету – можна занапастити здоров'я.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Гарбузово-апельсиновий пудинг: "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розкрила секрет простого та смачного десерту

Як правильно садити лохину: поради та секрети від професійних фермерів

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі