Як правильно посадити помідори, щоб їх вистачило і на сік, і на консервацію
Незалежно від того, придбані вони або зібрані вдома, дуже важливо вибирати велике та симетричне насіння. Для прискорення процесу перевірки є способи його прискорити.
Для насіння, зібраного самостійно, особливо якщо рослини були хворі в попередньому сезоні, рекомендується термічна обробка. Це допомагає усунути потенційні патогени.
Один із способів полягає в обробці насіння шляхом занурення їх в 1% розчин марганцівки на 15 хвилин. Після цього промийте та висушіть насіння. Альтернативно для дезінфекції можна використовувати наявні препарати, такі як Фітоспорин-М або Споробактерин.
Замочування насіння – ще одна корисна процедура. На дно неглибокої ємності покладіть марлю, розташуйте на ній насіння і залийте талою водою, повністю не закриваючи насіння.
Дайте їм набрякнути, а для посилення ефекту використовуйте спеціальні препарати для замочування, наприклад Енерген АКВА (10-15 крапель на 50 мл води, час замочування насіння томатів – 4 години). Цей розчин, що містить калійні солі гумінових кислот, підвищує енергію проростання та збільшує відсоток схожості, огортаючи насіння захисною та поживною плівкою.
Так, вивчення насіння відіграє дуже важливу роль і не тільки у випадку з томатами.
Читайте також:
Урожаю заздритиме сусіди: у чому потрібно вимочити насіння перед посадкою
Щоб не залишитись без урожаю: як перевірити, що насіннєва картопля придатна для посадки
У жодному разі не садіть часник поруч із полуницею: ви можете залишитися без урожаю