Як правильно варити гороховий суп: шеф-кухар дала перевірений рецепт
Найсмачнім гороховий суп виходить, якщо готувати його з копченими ребрами, а також домашньою куркою, яка дасть чудовий навар.
Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася своїми секретами приготування ідеального горохового супу. У розрахунку на 5 л каструлю супу нам знадобляться такі інгредієнти:
- 2 стегна домашньої курки (або щось інше)
- горох - 500 г
- морква - 1 шт.
- цибуля - 1 шт.
- картопля - 4-5 шт.
- ребра копчені - 5-7 шт.
- часник - 5 зуб.
- сіль, перець, лавровий лист, копчена паприка
Подавати гороховий суп шеф-кухар радить із сухариками. Для цього нам знадобиться білий хліб, трішки олії, часник і копчена паприка.
Щоб горох швидко розварився, його рекомендується замочити на ніч у воді з додаванням 1 ст.л. соди.
Для бульйону в холодну воду додаємо курку та варимо приблизно 1,5 години, за необхідності знімаючи шум. Після цього курку дістаємо, а в бульйон кидаємо замочений і промитий горох та варимо його 40 хвилин.
Тим часом підготуємо засмажку. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці та обсмажуємо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками.
В бульйон до гороху додаємо засмажку, картоплю, ребра та готуємо ще 20 хвилин. Потім додаєм сіль, подрібнений часник і спеції. Також повертаємо в бульйон курку та варимо все разом 10-20 хвилин.
"Якщо Ви любите більш густий суп, то просто за 5 хвилин до кінця приготування я беру дістаю ложкою горох (не весь), десь літр гороху та рідини і взбиваю блендером, так суп буде більш наваристий", – пояснила шеф-кухар.