Як приготувати мариновані баклажани: Клопотенко поділився ідеальним рецептом
Відомий шеф-кухар і ресторатор, переможець проєкту "Мастер Шеф" Євген Клопотенко показав, як приготувати смачні мариновані баклажани на зиму.
"База, ґрунт, фундамент: консервувати баклажани. Це зробить ваше життя смачнішим і простішим. Бо потім відкрили баночку — і маєте овочі на тарілці взимку. Відкрили баночку — і додали до м‘яса", – радить "Мастер Шеф" Клопотенко.
Для приготування маринованих баклажанів на зиму Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:
- баклажани - 450 г
- кріп - 10 гілочок
- часник - 5-6 зубців
- сіль - 1 ч.л.
- олія соняшникова - 50 г
- оцет столовий 9% - 40 г
Баклажани "Мастер Шеф" Євген Клопотенко миє, видаляє хвостики та нарізає кубиками середнього розміру.
Складаємо нарізані баклажани в сотейник, заливаємо водою, ставимо на вогонь та варимо 5 хвилин після закипання. Після цього зливаємо воду, а баклажани перекладаємо в глибоку миску.
До баклажанів "Мастер Шеф" Євген Клопотенко додає дрібно нарізаний кріп, вичавлений через прес часник, сіль, вливає олію, оцет та добре перемішує все.
Викладаємо баклажани в стерилізовану банку, ставимо банку в каструлю з водою, доводимо до кипіння та стерилізуємо протягом 15 хвилин. Дістаємо банку з баклажанами та герметично закручуємо її кришкою.
Клопотенко дає баклажанам охолонути за кімнатної температури, а потім переставляє в прохолодне місце. Зберігати такі мариновані баклажани можна протягом цілого року.
Гречка буде ще смачнішою: Клопотенко сказав, що додати.
Новий рецепт омлету на сніданок: дивовижне поєднання смаків за лічені хвилини.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.