Як приготувати мариновані баклажани на зиму: найпростіший рецепт

Як приготувати мариновані баклажани на зиму: найпростіший рецепт

Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто хоче насолоджуватися смаком літа в холодні місяці.

Щоб приготувати баклажани на зиму вам знадобиться 2,5 кг свіжих баклажанів, середні цибулини – 7 штук, дві великі або три маленькі головки часнику, чорний перець, сіль, цукор, оцет 9% та олію.

Спосіб приготування:

Спершу очищаємо баклажани. Обирайте середні плоди, які легко нарізати. Після чищення нарізажте баклажани на половинки або частини, в залежності від їх розміру. Далі нагріваємо сковорідку і додаємо олію. Обсмажуємо баклажани з обох сторін до золотистого кольору, щоб вони стали м'якими.

Поки баклажани охолоджуються, нарізаємо цибулю напівкільцями та часник пластинками. У великій глибокій мисці будемо чергувати шари баклажанів, цибулі та часнику, додаючи декілька горошин чорного перцю між шарами. Цей етап дуже важливий, адже саме тут баклажани набирають свого аромату.

Наступним кроком буде приготування маринаду. У каструлі змішуємо 400 мл води, 4 столові ложки цукру без верху, 4 столові ложки солі та 140 мл оцту. Ретельно розмішуємо до розчинення солі та цукру. Коли маринад буде готовий, заливаємо ним баклажани. Накриваємо тарілкою, щоб маринад краще просочився, і ставимо під гніт, наприклад, літрову банку з водою.

Пройде доба, і ми зможемо перейти до наступного етапу – стерилізації. Баклажани вже набрали ароматів, і тепер нам потрібно їх закрити на зиму. Для цього зливаємо маринад у каструлю та доводимо до кипіння. Паралельно готуємо банки: заздалегідь їх стерилізуємо.

Коли маринад закипить, розкладаємо баклажани по банках, заливаємо гарячим маринадом, заповнюючи до краю. Закриваємо кришками і ставимо у каструлю з киплячою водою. Для півлітрових банок стерилізуємо 10 хвилин, а для літрових – 20 хвилин. Після цього закриваємо банки під ключ і перевертаємо, накриваючи теплим пледом для охолодження.

Ось і все! Ваші мариновані баклажани на зиму готові. Обов'язково спробуйте цей рецепт – ви не пошкодуєте!

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ