Як швидко і смачно приготувати пісний плов з грибами: вдалий рецепт
Простим рецептом пісного плову з грибами поділилася фудблогерка і господиня Ольга, пише Politeka.net.
«Чудова пісна альтернатива звичному плову, готується швидко», - зазначила кулінар на своїй сторінці в Інстаграм, підкресливши, що його можна готувати в мультиварці.
Для приготування пісного плову з грибами потрібні такі інгредієнти: рис - 350-400 гр, морква - 2 шт., цибуля - 1 велика, олія для смаження, сіль і перець за смаком, спеції (наприклад, паприка і сушений часник, цукор – 1 ч.л., вода, гриби – 500 гр.
«Можна консервовані, але їх потрібно промити, я ще додала трохи сушених грибів», - зазначила фудблогерка.
Хід приготування пісного плову з грибами дійсно простий: чистимо овочі, ріжемо моркву та цибулю, обсмажуємо на сковорідці зі спеціями та цукром. Окремо обсмажуємо промиті гриби (10-12 хвилин).
Як приготувати пісний плов з грибами.
Наступний крок – з’єднуємо овочі та гриби, додаємо промитий рис, додаємо воду (так, щоб вода була на 1,5 см вище, ніж рис), додаємо сіль за смаком і варимо це все під кришкою на маленькому вогні до готовності.
Якщо ж пісний рис з грибами ви готуєте в мультиварці, необхідно поставити режим «рис».
Зазначимо, що дуже смачним і ароматним пісний плов буде зі свіжими печерицями. Крім того, досвідчені господині нагадують, що для приготування пісного плову рис необхідно ретельно промити у холодній воді декілька разів, доки вона не стане прозорою. Потім заливаємо його водою кімнатної температури.
Як приготувати пісний плов з грибами.
Також перед подачею на стіл пісний плов з грибами можна потримати у каструлі додаткових 15-20 хвилин. Вже без вогню на плиті. Таким чином страва буде більш соковитою і насиченою.