Як смачно приготувати рис: простий рецепт плову по-індійськи

Як смачно приготувати рис: простий рецепт плову по-індійськи

Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти", популярна фудблогерка Тетяна Юшина поділилася з українцями простим рецептом індійського плову "Біріані".

"Цей плов шалено смачний! Розсипчастий, насичений ароматами спецій! Звичайно, в ідеалі для нього використовувати справжню суміш гарам-масала, але якщо її у вас немає, то змішайте коріандр, чорний перець, кмин, мускатний горіх і корицю", – радить кулінар.

Для приготування плову "Біріані" нам знадобиться:

  • рис Басматі - 2 склянки
  • крила курячі (або інші частини курки, за бажанням) - 1 кг
  • йогурт - 100 г
  • томатна паста - 1 ст.л.
  • лимонний сік - 1 ст.л.
  • олія оливкова - 2 ст.л.
  • часник - 3 зуб.
  • корінь імбиру - 3 см
  • гарам-масала - 1 ст.л.
  • сіль - за смаком
  • трішки олії для смаження
  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.

Часник та імбир натираємо на дрібній тертці. Додаємо йогурт, лимонний сік, томатну пасту, оливкову олію, сіль і спеції.

Крила розрізаємо по суглобу, занурюємо в йогуртовий маринад, перемішуємо та лишаємо маринуватися на 4 години (або на ніч).

Розігріваємо каструлю з товстим дном із невеликою кількістю олію. Спершу до мʼякості обсмажуємо нарізану кубиками цибулю. Після цього додаємо курку разом із маринадом та обсмажуємо до румʼяності, часто помішуючи.

Далі всипаємо в каструлю рис, розрівнюємо його, не перемішуючи, підсолюємо та заливаємо все окропом, щоб він на 1 см вкривав рис. Готуємо плов на сильному вогні без кришки, поки вода не випарується настільки, що рис зʼявиться на поверхні.

Після цього зменшуємо нагрів до мінімального, накриваємо каструлю кришкою та бажано зверху обережно загорнути рушником, щоб пар не виходив. Готуємо приблизно 15 хвилин, щоб рис повністю увібрав воду. Після цього перемішуємо плов і можна подавати.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі

Фікрет Шабанов заявив, що росія хоче розпаду Туреччини: «Ось чому вона йде до БРІКСу»

Допомога у звільненні та реабілітації військовополонених: нова резолюція ПАРЄ

Нові ціни на м’ясо змушують українців стати вегетаріанцями: які продукти подорожчали найбільше

Відстрочка від мобілізації для догляду за рідними: адвокат пояснив, як її отримати без довідки МСЕК