Як смачно приготувати вівсянку: зірка "Мастер Шеф" дав рецепт сніданку за 5 хвилин
Учасник кулінарного шоу "Мастер Шеф", відомий кондитер Макс Пустовіт показав, як за 5 хвилин приготувати неймовірно смачну та корисну вівсяну кашу на сніданок.
"Правильні пропорції — це ключ до ідеальної вівсянки", – наголосив учасник "Мастер Шеф".
Для приготування однієї порції ідеальної вівсянки для сніданку "Мастер Шеф" Макс Пустовіт бере такі інгредієнти:
- вівсяні пластівці — 40 г
- молоко або вода — 200 г
- цукор (можна замінити на мед або кленовий сироп) — 10 г
- сіль — 1 г
- арахісова або інша горіхова паста - 25 г
- ягоди та горіхи - за смаком (для подачі)
Учасник "Мастер Шеф" змішує в сотейнику вівсяні пластівці, цукор або мед, сіль, арахісову пасту та молоко. Ставимо на вогонь, доводимо кашу до кипіння та даємо їй прокипіти дві хвилини до готовності пластівців.
Готову кашу "Мастер Шеф" Макс Пустовіт перекладає на тарілку, а зверху додає улюблені ягоди, фрукти та горішки – і сніданок готовий.
Раніше переможниця тринадцятого сезону "Мастер Шеф" Аліна Бурик також поділилася рецептом смачної вівсянки.
Аліна на дві порції каші бере 150 г плющеної вівсянки, 225 г молока, 225 г води, 0,5 ч.л. солі та пів банана, а також додатково готує до вівсянки карамелізований ромовий банан, для якого знадобиться 1,5 банана, 2 ст.л. цукру та 2 ст.л. чорного рому.