Як видалити з духовки жир та кіптяву: допоможе домашній засіб

Як видалити з духовки жир та кіптяву: допоможе домашній засіб

Духовка, безсумнівно, є серцем кухні, де відбуваються усі чарівні перетворення з сировини у смачні страви. Навіть якщо ви не любите прибирати, видалення жиру з духовки може бути легким і навіть цікавим завданням, особливо коли ви користуєтеся домашніми засобами.

Ось деякі ефективні та екологічно чисті методи, які допоможуть вам видалити жир та кіптяву з вашої духовки:

Суміш соди та оцту:

  • Суміш соди та оцту є одним з найефективніших засобів для видалення жиру. Змішайте 1/2 чашки соди з 1/4 чашки білого оцту, створюючи пасту.
  • Розподіліть пасту рівномірно по внутрішній поверхні духовки, уникаючи обігрівальних елементів.
  • Залиште суміш на ніч, а потім витріть її вологою ганчіркою або губкою.

Лимонний сік:

  • Змішайте сік одного лимона з 1/2 чашки води.
  • Розпиліть отриману рідину по внутрішній поверхні духовки і залиште на 15-20 хвилин.
  • Витріть жир ганчіркою або губкою.

Спрей із оцту та води:

  • Змішайте 1 частину білого оцту з 1 частиною води у пульверизаторі.
  • Розпиліть цей розчин по внутрішній поверхні духовки і залиште на 15-20 хвилин.
  • Витріть залишки жиру ганчіркою або губкою.

Спосіб з використанням солі:

  • Завершіть цикл самоочищення духовки, якщо вона має таку опцію. Після цього дочекайтеся, поки духовка охолоне.
  • Змішайте 1/4 чашки солі з 1/4 чашки гарячої води, щоб створити пасту.
  • Розподіліть пасту по всій поверхні, залиште на 15-20 хвилин і витріть ганчіркою або губкою.

Читайте також:

Як смажити, щоб не розбризкувалася олія: незамінний лайфхак

Як видалити залишки наклейок з будь-якої поверхні: цікавий спосіб

Як почистити унітаз без вантуза: з цим способом впораєтесь вмить

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як і коли посадити ожину восени саджанцями: топ порад від садівників

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу