Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології
Обожнювані багатьма продукти харчування можуть зменшити тривалість життя, спровокувавши розвиток злоякісних новоутворень. Дієтологи розповіли, з якою їжею варто бути обережнішими.
За словами дослідників, 35% усіх пухлин є наслідком неправильного харчування. Цей показник навіть вищий, ніж у курців. Цигарки підвищують ризик онкології на 25%. Щоб своїми звичками не скоротити собі тривалість життя, слід уважно стежити за раціоном.
Дієтологи відзначають, що овочі та фрукти можуть дати певний захист від злоякісних утворень. В той самий час чимало продуктів навпаки можуть провокувати пухлини.
Фахівці попереджають, що найнебезпечнішими є три категорії продуктів: чіпси, сильногазовані напої та перероблені м'ясні продукти, наприклад, ковбаси, сосиски або бекон.
Ці продукти небезпечні саме вмістом швидких вуглеців, які можна порівняти з паливом для зростання пухлин в організмі. Для здоров'я набагато корисніші повільні вуглеводи, яких багато у фруктах та овочах.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гастроентерологи перерахували найшкідливіші ковбаси: на бутерброди краще не брати.