Якщо робите салати, то обов'язково додавайте цю зелень: хороший імунітет і шкіра без зморшок не забаряться
Рукола відрізняється великою кількістю вітамінів та корисних речовин.
Це такі мікроелементи, як залізо, мідь, марганець, селен, цинк; макроелементи: калій, магній, кальцій, фосфор, натрій; вітаміни: В1 - В6, В9, А, С, Е, До.
Вона має горіхово-гірчичний аромат, який здатний надати оригінальності навіть звичайній страві. Свіжий салат з руккола оздоровить та зміцнить ваше здоров'я.
Завдяки великому вмісту вітамінів, макро- та мікроелементів, рукола виступає великим енергетиком. Вона швидко призводить до тонусу організму, підвищує працездатність, нормалізує водно-сольовий баланс і запобігає розвитку онкологічних захворювань.
Рукола містить антиоксиданти та глюкозиналати, які є чудовою профілактикою раку простати, грудей, легень та підшлункової залози.
Рукола є джерелом каротиноїдів (лютеїну, бета-каротину, зеаксантину), здатних лікувати безліч захворювань очей.
Якщо вживати руколу регулярно, шкіра стає більш пружною, а нігті – міцними. Для зовнішнього застосування з рукола роблять маски, що омолоджують, для обличчя.
Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.
Раніше ми повідомляли, що овочевий салат не принесе користі: лікарі пояснили, чому не можна їсти разом огірки та томати.